Jag ska baka lussebullar

image307

Det är snart nytt år vilket betyder INGEN MER JUL för denna gången. Därför måste jag utnyttja de 4 saffranspåsarna vi har hemma och baka lite lussebullar dagen till ära. Svulla de sista dagarna av 07 är mina ledord.

Min hund har precis ätit upp halva pontus Aladdinask (cirkus 250 g choklad) så jag försökte få i hans lite lättfil med Acidofilus för att lugna magen, men han åt inte. Man kan faktiskt dö av choklad försöker jag säga till honom men han bara kollar på mig under sin stora lugg, Hugo är ett litet krulligt pucko,


Ha en toppenbra dag !

Ambivalens nu

Ännu en tur i stora staden Västerås, och jag hatar den ännu mer nu än innan. Okej, den gav mig ett par efterlängtade svarta jeans men utbudet i affärerna borde gå & hänga sig. De har ju inte ens en jäkla party-topp att klä sig med till nyår. Nej, fy farao, jag kommer få gå naken (om man bortser från jeansen)!


Nu kommer nästa stora problem, jag vet inte om jag ska löpa eller träna på crosstrainern. Löpning går fortast trots att jag tränar lika lång tid på båda och man får vara ute i friska luften. Crossen tillåter film-tittande men är så jäkla långtråkigt. Äsh, jag drar på mig löparskorna och löper lite. Nu är det bestämt. Hejsvejs!

NO FOOD TODAY!

image306


Bajs, jag är sjuk. Eller egentligen inte tycker jag - för jag är lite orolig i magen och det räknas inte enligt mig. Fast i natt klockan 0.36 vaknade jag av att jag la en pizza vid sidan om sängen, okej två stycken blev det. Fast det var nog för jag åt en macka igår kväll. Så idag har jag matförbud till att börja med. Fast jag övertalade mamma så jag fick ta ett glas nyponsoppa och en kneipen med smör, som Hugo ville äta upp mer än jag, till frukost.

Så nu ska jag vila lite, sen måste jag ringa lite samtal - som tex till Leffe som inte har pratat med mig på jättelänge, stackarn :)

 

Juldags-mys

Nu var julen snart över, och den har varit urmysig! Så för att runda av denna jul i Lofsdalen har jag valt att mysa framför tv:n till Tomten är far till alla barnen med några praliner jag snodde ur mamma och pappas chokladask (äter upp deras först innan jag öppnar min) och några roliga avkeds-muffins jag gjort.

Så jag hoppas du haft en underbar jul och njutit ordentligt, nu ska det mysas!

Pusss

Idol-Mattias + vi = sant

Ett perfa team om du frågar mig, tilsammans med Matte (som vi kallar honom) fick vi ihop en Julshow tillslut ! Helt lyckad och hur kul som helst att göra, så ja. Se och njut:




Mer bilder finns på min bilddagbok.

sista skoldagen

image301
Då var år 2007s skoldagar slut och jag pustar ut med ett leende på läpparna. Har precis bakat kokosgodis och pepparkakstryffel, var tvungen att göra något av all jäkla blockchoklad vi hade hemma. Jag har blivit helt fast i bakning och jag tycker det är så himlans kul - skulle vilja testa på en vecka på ett bageri eller pralinfabrik, det vore skojj!

Leilas jul

Tack gode Gud för att du sänt oss den söta lilla härliga pricken Leila Lindholm! Om någon vet hur man gör julen ännu juligare så är det denna söta människa med alla hennes smaskiga recept på julgodis. Därför kommer jag fram till jul nu lägga ut lite julrecept till som tätt eftersom jag är en godisgris. Så från mig och Leila önskar vi er alla, en riktig smaskig jul!




image300


Leilas tv-program sänds Onsdagar 21:00 på Logo


Om ortorexi, faktiskt ett helt seriöst inlägg.

Japp, jag ska nu vara väldigt djup och inte så ytlig jag brukar vara i bloggen. Jag tänkte nämligen prata om Ortorexi (har jättevårt att stava det). Längst ner har du användbara länkar.


När jag började läsa om det här på internet blev jag lite skrämd eftersom många av kriterierna för ortorexi stämde in på mig, ska förklara lite kortfattat vad det innebär:

Ortorexi, "vad är det" undrar säkert många. Det är ett uttryck som kom till på 1990 talet (alltså skapligt nytt) och nått jag nyss lärt mig om. "Ortodox" betyder renlärig. Ortorexi är ingen diagnostiserad sjukdom. Uttrecket innebär att en person är besatt av träning och av att äta nyttigt. Det som från början är ett hälsosamt tänkande går över till en överdriven besatthet av kalorier och fysisk aktivitet. Det handlar alltså inte om att spy upp maten (anorexi)  utan helt enkelt att tänka så mycket på vad man äter att kosten förlorar mängd om näringsbrist kan uppstå.

På många hemsidor står det kriterier för "sjukdomen" och på de flesta känner jag igen mig i mer än hälften. Jag tycker det är jättejobbigt att ständigt vara fast i tanken på vad som ät nyttigt och att jag måste träna. Så om du tycker jag pratar mycket om vikt, hälsa, mat m.m kom ihåg att oftast tycker jag det är jobbigt. När jag läser allt om ortorexi känner jag igen mig mer och mer, dock tror jag inte att jag är fast i den än...  Är absolut inget jag är stolt över och jag avundas människor som äter vad de vill och tränar nr de vill.

Jag tycker iallafall att du borde ta dig en titt på länkarna här nere nu, ha en bra lördag!


Länkar med mer info:
Passagen
HcDn
Ungdomar.se
Hcdn
Passagen

snacks på schemat

image297



För att inte helt tas över av den ortorexiska värden har jag på lördagar så kallade ätardagar, och gissa OM jag gillar dem! Så på schemat idag står det mumsa i massa gottis, hittils har jag bakat helt underbara kokosgodisar (smakar godare än Bounty, och jag måste erkänna att jag bör ut en del av sockret mot rårörsocker och muscovadosocker, samt halva sirapen mot honung) och snaskat lite chokladkalender. Kommer nog få i mig en av de 2 lussebullar vi har kvar också. för nu ska jag plugga lite och det är inte det roligaste man kan göra på en lördag. Nej nu måste jag fixa té. puss & kram 


Föresten så vann vi vår sista innebandy-match för i år med 8-1, skillnad mot förra matchen mot VIB då vi losa med 3-7.

Galna busschaufförer

image296



Jag kom precis hem efter en färd med världens roligaste & farligaste busschaufför. Detta händer:

-Vi ska gå på bussen då chauffören inte hinner vänta på mig utan stänger dörren på mig.
-han kör över en trottoarkant så vi flyger till i bussen.
-vi får möte av en stor traktor på en liten landsväg, då kör han över på vänster sida, ingen fattar varför. I det sista hinner han svänga över till sina sida av vägen igen.
-En bil kommer snabbt bakom en kurva  så han snabbt måste svänga till, då skriker han ut: OJOJOJOJ!
-1 person av alla på hela bussen hoppade av vid en busshållsplats, resten släppte han av mitt på vägen, tog omvägar och körde hur som  helst.
-så när vi skulle av sa vi: du kan stanna här. då säger han: Visst, jag stannar överallt förutom på busshållsplatser.

Däremot så förgyllde den här knepiga chauffören min dag med sitt knepiga psyke, kör hårt chaffis!


Doften gör mig yr

Ännu en torsdag att slösa bort, eller ja. på något sätt måste jag få dessa lediga dagar att gå, de flesta har faktiskt gått åt till att knalla runt på stan. Som även idag, men den här gången kom jag hem med några väldigt speciella ting;

♥ Te med smak av glögg (perfekt att koka på när det blir mycket glöggdrickande)
♥ Te med knäcksmak, Rooibos. Luktar gräddig kola, helt underbart!
♥ Påsar och burkar jag ska lägga mina jugodisar i (julklappar)
♥ Sist men inte minst, en väldigt läcker reflexväst som jag fick gratis på tåget av tåggubben!

image295
RLF på lussebandyn igår, ingen första plats men pris för sämsta lagmoral fick vi!
Bilder: Julia

Jag kan inte hitta min hund.

image282



Hem kommer jag, Hugo brukar stå precis innaför dörren och välkomna varje familjemedlem med en jäkla massa hopp och pussar, dock inte den här gången. Jag gick in i gillestugan och ser att han har ätit upp massas julpynt i hennes kartong ( har inte tagit upp det än ), jag ropar på Hugo men han kommer inte, kollar uppe och i hans gallerbur. HUNDEN ÄR BORTA! Hoppas för gud skull att han är hos Anna, annars så vet jag inte vart han är.   

Önskelista

image281



Jag bättrar på min önskelista. Jag läste Aftonbladet Söndag i söndags (konstigt) och hittade det sötaste mina ögon skådat på ett tag. Små muffinsläppglans från Lagerhaus, säljs i 3-pack. Så nu är de uppskrivna på önskelistan brevid skumtomtar och en kamera. Hoppas tomten hinner få min lista, jag får posta den snart!

Idag jag har bakat lite julfika/godis, de blev faktiskt väldigt bra - så när kameran är färdigladdad slänger jag upp en bild på mina små vidunder...fast jag säger inte vad det är än.

tävling

image280
Fast inte här, utan hos Alexandra!

något underbart

image279


För er som inte testat, gör det! Det har blivit mitt favvo-snack och ligger nu nästan på delad första plats med center, och då jäklar är det gott om den krigar med en sådan skönhet. Så ta dig till närmaste mataffär, köp dig en påse Cloettas juleskum (utan chokladöverdrag) och gå hem och ät dem. De små tomtarna går det inte att tacka nej till, de är som sända från ovan!

Snön

image278

Jul jul, strålande jul - men vart tusan är snön? Det är ju redan december, brukar det inte vara snö nu?

pepparkakor i stora lass!

image277
Jag och papps har bakat pepparkakor, och vi fick till ett par! Nu kan vi bjuda hela Surahammar på peppisar, så har du vägarna förbi - sväng in och ta en.

POLLY xmas collektion

image276


Äntligen har jag fått smaka min kära Polly xmas collektion! Det är alltså en påse polly med smaker som; glögg, vanilj, saffran, marsipan och kanel - hur gott låter inte det? tyvärr så gav Willys mig hårda pollysar så jag kunde inte njuta ända ut, fast saffranpollysen var suupergod!

Nu ska jag äta lunch, ringa iffra och ha världens bästa lördag :) Pusss

RSS 2.0