LIVET ÄR HÄRLIGT


Ibland brukar jag boosta mig själv med lite glädje. Det skadar aldrig att bli lite extra glad. Så jag tänkte lista upp några anledningar till att jag ska vara tacksam, man behöver faktiskt skryta lite över sig själv för sig själv ibland. Man ska glädjas åt det man har istället för det man inte har. Här är min lista:

♥ Jag har ett sommarjobb vilket ger mig klirr i kassan. Cash is king ;-D
♥ Jag bor i ett land utan krig och kan gå hem (skapligt) trygg på kvällarna.
♥ Det är sommarlov. Jag kan alltså njuta av lediga och somriga dagar.
♥ Min familj, inkl hund, är underbara. Har jag tråkigt kan jag alltid umgås med dem. Är jag ledsen blir jag alltid glad av dessa människor.
♥ Samma sak gäller vännerna. Jag har en drös men härliga vänner som bara gör livet underbart. Behöver jag hjälp eller bara vill ha någon att skratta med ringer jag nån av dem.
♥ Min familj är frisk. För några månder sedan dog mammas kompis i bröstcancer, jag har tur som inte har någon i min släkt som är sjuk.
♥ Jag har föräldrar som älskar annorlunda och utlädsk mat. Jag behöver nästan aldrig pinas med tråkig husmanskost :-D
♥ Jag gick ut med toppenbra betyg.


Så du som just läst igenom mina hjärte-punkter; skriv ett eget inlägg om dina tacksamheter och lämna en kommentar i det här inlägget. Jag vill gärna läsa alla andras :-) Ha en underbar kväll!

EFFEKTIVITET

Jag skulle vilja ha min lilla mask nu som jag gjorde för några veckor sedan. Men den flög ner i Pontus mage istället för min.

Idag har jag varit effektiv känns det som. Har lånat en bok på bibblan (vuxet va?), "Såld". Tränat på crosstrainern, lagat mat till mig själv och rushat med Hugo på fotbollsplanen. Jag kan nämna att rusherna var minst lika jobbiga som crosstrainern. Efter den här fartfyllda dagen kommer jag stupa i säng, så det fåt nog bli sängen nu så det snart blir morgon igen. Ha en underbar fredag folket :-)

FY BUBBLAN

Nej nu blir jag lite irriterad. Dörren till mitt kontor går inte att stänga och jag sitter med ansiktet så jag ser ut genom dörröppningen. Det är inte jobbigt utan dessa människor som alltid går förbi. Okej, det är väl inte heller jobbigt. Men när de måste glo in varje gång blir det jobbigt, jag lovar. Ska jag kanske göra min vindögd, dregla på tangentbordet, ta av mig tröjjan eller peka fu när de går förbi så de slutar kolla in? Jag måste komma på något, och det snart...

PLUFFINS-PYSSEL

Har precis tagit en härlig och skrattfylld promenad med min härliga plutt Julia. Kärlek är namnet på det jag känner för den tjejjen! Så nu lagom till Leila Bakar ploppar en Pluffin upp här på bloggen. Den är piffaf med en midsommarstång jag knåpat ihop i sockerpasta. Ha en mysig tv-kväll folket  (Leila & fotboll) :-)

DANCING QUEEN

Just nu dansar jag runt på mitt kontor här på jobbet. Jag blir lite galen av alla siffror. Men det är skönt att studsa runt lite även om det inte är lika glamoröst som på bilden. Det är ingen som har sett min dansuppsättning än. Vad jag vet iallafall. Den kanske vore något att bjuda på min sista dag här. Hmm, men då måste jag träna mer!

DUKTIGT

Värst vad länge jag kunde hålla mig borta. Jag måste få skriva av mig. Annars blir jag allt för sentimental! Nu sitter jag här vid mitt kontor på arbetet, knappar in revideringsnummer och längtar till rasten. Allt sittande vid datorn har gett mig en konstant huvudvärk och trötthet. Tänk vad jag offrar mig för pengar. "Cash is king" är mitt levnadsord.

Från det ena till det sjunde så saknar jag min goda cola-napp jag åt imorse. Tänk vilka underskattade godisar! Jag köper dem aldrig för de ser så tråkiga ut. Men jesus-amalia vad de är mumsiga. Nästa gång det ska lastas ner lördagsgodis i vagnen i affären följer nappisarna med mig hem tror jag bestämt. Nej, nu ska jag återvända från min egna mini-rast. Jag tycker jag är förtjänt sådanna nämligen!


Jag vill ha den här böljande värmen igen!

ICE ICE BABY

Nej nu lägger jag bloggen på is ett tag. Som kanske har märkts lite tidigare. Det finns helt enkelt andra sysslor att ägna sig åt när man har sommarlov än att sitta och uggla vid en dator. Så från och med nu och ett tag framöver förblir det tomt här. Om jag inte kommer på något spännande att skriva om... So long! :-)

STACKARS MIG

Jag tycker det är lite synd om mig. Jag har haft virusblåsor i munnen i över 5 veckor nu. Detta innebär ingen träning och smärta hela tiden. Som grädde på moset har ståltråden (innanför tänderna) gått sönder och med sin vassa spets försöker tråden slakta min största blåsa. När jag ändå har på mig offerkoftan kan jag säga att jag börjar få ont i halsen också. Mysigt!

För att lindra mina sentimentala tankar ska jag och Hugo ta en mysig promenad snart. Han är en av de få varelser som gör mig glad varje gång vi umgås - han är underbar helt enkelt.

URLADDNING

Något som smittar mer än glädje är väl ändå Negativ Energi. Finns det något hemskare än detta onda "karaktärsdrag" ? Befinner man sig i ett rum med någon, har allmänt jättetrevligt och det då kliver in en person som är deppig/nedstämd/negativt laddad dras alla i rummet ner. Sånt är synd. Vi borde daska upp oss. Sluta va själviska och tänka på att vi påverkar andra mer än vi tror :-) Dagens visdomsord. Jag är djup!

SWEDEN

Mina pluffins (läs: cupcakes) ökar i produktion och jag dekorerar så fingrarna glöder! Det gör inget att jag får lite ont i ryggen. Det är ju så himla kul! Och vad passar inte bättre än en Sverige - Pluffin under EM? Ska jag vara ärlig så fick den besöka min mage igår. Så jag är lite sent ute. Nu ska jag njuta av sommarlovet. Puss

AVSLUTNINGSKVÄLL

Jag slutade som sagt skolan igår och kvällen var grymt lyckad!

Den inleddes nämligen med grillning hemma hos Rosalie med hela (läs: nästan) klassen, lite dans och live musik. Efter några timmar for vi vidare in mot stan, kollade läget vid Västeråsfestivalen, som förövrigt sög om det inte hade varit för sällskapet, men snabbt pallrade vi oss in till Sigurdsgatan istället och diggade reggae till Almighty Lions. En helt perfekt skolavslutningskväll!

Dagen idag fortsätter fullproppad. Först väntar ett besök på skolan för att se alla studenter springa ut fulla och lyckliga. Natuligtvis vankas det en studentmiddag på det, hos Ellinor. Nej nu ska jag gå & fräsha up mig lite så jag inte skrämmer någon. Ha en härlig dag ! Jag ska ha en perfekt första sommar-lovs-dag :-)

SOL

Idag får jag sommarlov. Så jag är lycklig. Det var mest det jag tänkte säga. Ha en underbar dag folket :-)

ETT LITET TIPS

Ett svalkande sommarmellanmål innehåller skivade äpplen, ringlad yoghurt (jag tog kokos) och är toppad med frysta bär. Mums! Min skål är snart slut.

FRESCHORAMA

Oriflame har verkligen lockande bilder. Tyvärr brukar aldrig produkterna leva upp till dessa. Även om jag inte beställer måste jag kolla igenom katalogen på alla läckra bilder. Kika bara in Icy Foot Balm högst upp till vänster - mums! Denna period har jag lyckats tjäna 100 riksdaler på beställningen. Nu kan jag välja pengarna eller produkter för summan. Hm. Kanske ska ta en kräm som minskar återväxten av hår efter rakning. Det  låter ju spännande!

VANILJMARÄNG

Det är så här jag vill spendera mina kommande sommarlovsdagar. I solen med underbara människor. Perfekt! Och nu är det inte långt kvar, närmare bestämt två dagar. Mums - sommarlov! Förövrigt mår jag väldigt bra idag, helt underbart faktiskt. Jag har köpt en ny bikini (jättefin blå/vit randig från H&M), fått MVG i samhäll och historia, sprungit en runda i spåret och har hela dagen framför mig. Det kan inte bli bättre. Jag trivs helt enkelt.

HUNDKALAS


I väntan på tårtan (Hugo är den svarta hunden  som sitter)

Hundkalas resulterar i hundtårta; falukorv, leverpastej, köttbullar och godis.

Självklart ska vi människor också få mumsa tårta. Det fixade jag!

När jag berättar att vi skulle ha hundkalas blev folk helt chokade. Hallå, hur stel och svenk får man vara? Det är väl klart hundarna ska få leva livet lite när dem fyller år precis som vi. Min hund får iallafall ha kalas tillsammans med hans syskon - hur tråkiga resten av Sverige än är. Man fyller bara 1 år en gång som Hugo hade sagt om han hade kunnat prata.

Nu vill jag ha lunch. Det blir nog en macka, värmen gör att jag inte orkar laga mat!

PLUFFINS

Solen fortsätter steka. Jag klagar inte. Jag mår bra, nej - jag mår ljuvligt! Dagen till ära har jag gjort en massa sommar-saker. Först ut var ett kalas för min mopp Hugo och hans syskon (ett helt år gamla!). Jag hade gjort en jättefin hundbenstårta till oss människor (bild kommer kanske upp sen). Kalaset var tätt följt av en tur till camping med mina underbara vänner.

Sen kommer det som bilden avslöjer; jag har gjort mina första, genom tiderna, cupcakes! För igår damp avin från posten ner i brevlådan och berättade för mig att paketet var kommet. Så jag satte mig med sockerpasta, vanljkräm och pimpade lite muffins - but I call them Pluffins! Dem var goda jag jag meddela. Nu ska jag umgås med vänner på en fotbollsplan tillsammans med ett kubbspel.

SJUNG OM STUDENTENS LYCKLIGA DAGAR


Nu jäklar är jag avis. Efter att i nästan två timmar kollat på lass efter lass där lyckliga människor sjunger högt blir man avis. Jag vill också festa idag, jag vill också ta studenten idag, jag vill också gå i stan bland alla snygga killar och jag vill framförallt ha lika underbart väder på min student. Nej fy vad jag längtar. Dock bara ett år kvar. Jag får hålla ut!

På bilden ser ni min kära och snygga vän Pasto till vänster. Efter att ha sett hans vagn rulla förbi sisådär fyra gånger fick vi en god middag hemma hos honom - trevligt tycker jag :-) Och åter igen, jag vill också ta studenten!

ONSDAGS-KUL

 
Jag skrattar sönder. Säger bara en sak: Living the dream!

LIFE IS GOOD

Tänk så hade jag varit född ett år tidigare. Då hade jag vart superlycklig nu för jag skulle ta studenten. Nu är inte fallet så, men jag är sådär superglad ändå :-) Av en massa anledningar, vill ni höra?

♦Fick ett oväntat MVG i Filosofi
♦Har tilbringat dagen med Ia (sprungit runt på stan och färgat hennes hår)
♦Jag är mätt på oxpytt
♦Det är snart sommarlov
♦Det är Leila Bakar om två timmar
♦Imorn ska jag på studenten hos min vän Herr Pasto!

Nu ska jag gå och vara lycklig någonstans, kanske gulla lite med min lilla mopp Hugo som fyller hela 1 år idag. Grattis hårboll! Peace out.

FÄRSK PASTA

Något som verkligen är bland topp 5 på godaste maträtter är väl ändå Färsk Pasta. Helt ska det vara tortellini också! Så krämiga och goda som slårvanlig tråkig pasta med hästlängder. Varför jag tog upp detta är då jag hade turen att idag få äta Gorgonzola Tortellini (färsk pasta) med tomatsås - lovely!

Nu ska jag och min mätta mage för första gången på 3 veckor få sig en löprunda. Detta med min kära vän Ia. Oj, klockan springer iväg. Bäst att jag byter om så jag inte blir sen, som vanligt :-)

DARIN

Sött va? Nej, detta är inte det minsta sött. Ser ni de svarta strecken vid mina ögon? Det är mascara som åkt ut för jag gråtit. Ser ni mina madonna-tuttar? Dem kan jag inte försvara utan dem såg helt enkelt ut så. Bilden är sisådär 4 år gammal. Jag och Malin (till vänster) fick chansen att träffa Darin i hans louge. Vi blev i eld och lågor! Tänk att han var min absolut största idol för några år sedan. Det är väl tur att vi människor ständigt utvecklas, en himla tur!

Nu måste jag studera lite Logik, efter att jag varit trevlig på msn, efter att jag vilat bort min glass i magen och efter att jag kollat på tv. Blir väl någon gång fram mot 11 alltså. Det låter bra, det kör jag på :-)

SUNNY SUNDAY


Det härligaste med soliga dagar är mornarna - långfrukost på altanen!


Min bror är en riktig kladdkaka-älskare. Men jag klagar inte :-)


Upp med studsis så man har något att sola på !


Lite yoga får runda av dagen. Dock var jag ett dugg uttråkad som bilden kan luras om.


Söndagar gillar jag. Då kan man "ladda batteriet" inför den kommande veckan. Skönt! Så glömde jag ju kameran efter halva dagen såklart. Jag är helt enkelt inte van att ta en massa kort, och kommer nog aldrig bli! Nu väntar min säng på mig, fast först en svalkande dusch :-)

FNITTRIG OCH BAKSUGEN

Äntligen har jag gjort det! Beställt hem bak-saker från kakburken alltså :-) Så länge som jag trånat efter att få dekorera små muffins är jag faktiskt värd lite prylar. Min mamma tyckte idéen var super då hon är jätteintresserad av att börja dekorera tåtror! Jag gör gulliga muffins och hon kommer göra vackra tårtor! Strax över 300 gick paketet på innhållande; sockerpasta, pastafärg, tyllar och spritspåsar. Sen hade jag inte tackat nej till de underbart vackra prylarna på bilden. 

All den här solen gör mig så glad, lite fnittrig sådär. Därför ska jag hoppa iväg till farmor och farfar och fika nu. Ha en härlig kväll :-)

ETT EXPERIMENT SÅDÄR

Idag ska jag testa en grej. En kul grej tror jag. Jag ska nämligen försöka ta med mig min kamera hela dagen. Jag har ju en ny och fin kamera och det måste ju användas. Därför ska jag ta lite kort idag och ikväll gör ett fint litet inlägg av dem. Men vad jag ska göra idag har jag inte planerat än. Jag har lite planer inför dagen, dock hemliga :-)

RSS 2.0