KÄR I LOFSDALEN

image409
Snart har det gått 7 härliga dagar av lovet, och jag har hunnit med en jäkla massa. Hundutställningen med Hugo i Älvsjö gick toppen, lilla Pungen Rydberg kom 2:a (lägger in ett inlägg om det senare med finfina bilder) och resten av veckan har tillbringats i Lofsdalen. Och det är precis vad det här inlägget kommer handla om, Lofsdalen.

Här är som himlen på jorden, det är så underbart att bara åka bort från den lilla håla man vistas i varje dag, få se lite nya folk, höra andra dialekter och njuta i solen. För att inte tala om all god mat vi lyxar med, igår gjorde vi världens godaste pizza á la Pizza Hut-deg! Härliga turer med längdskidorna och mysiga kvällar med film finns det också plats för. Att det är så lungt här i fjällen gör att jag aldrig vill åka hem, jag vill inte åka hem till stressen och till samma håla - jag vill stanna här! Men det går tyvärr inte och imorgon bitti bär det av för en 6 timmars bilfärd hem igen.

Idag har jag hunnit med en härlig tur på längden och strax ska pappa tända klabben så vi kan grilla korv utomhus och ikväll ska vi nog ut på nån av byns resturanger och lyxa det med fin mat. Åh, kan nån ge mig studieledigt från skolan så jag kan bosätta mig här några månader?

PÅSKLEDIG

image407
Nu tar jag påskledigt, egentligen vill jag inte eftersom jag tycker det är så kul att blogga. Men när man ska upp i fjällen får man ta det hårda livet för att bli brun, så slappa och äta gott. Fast om pappa får igång internet genom sin mobil är det klart jag slänger in nått inlägg, jag var ju på hundutställning med Hugo idag som jag måste rapportera om. Sen har jag lovat en person att lägga ut ett recept på min lime och kokospaj med maräng.

Tills dess så får ni ha en underbar påskhelg och vecka, nu ska jag ut & löpa (inte mensa utan motionera)

Påsken del 2; LÅNGFREDAGEN

186600-402     186600-401
Idag korsfästes tydligen Jesus, stackarn
. Och nu har jag till och med en förklaring till varför alla affärer är stängda; Vi ska nämligen visa respekt för Jesus lidande. Man ska ha lugn och ro, men inte hemma hos mig! Idag är det full fart med dammsugarn, fjädervippan och slickepotten för här ska det vara middag nämligen. Så jag får tänka lite på Jesus när jag dammsuger mitt rum eller bakar min lilla kaka.

Jo föresten, jag ska stå för efterrätten ikväll; Lime- och kokospaj med maräng. Ska ta lite bilder på den skapelse jag ska få till senare oh lägga ut här. Och jag  kan säga att på bilderna på internet ser den gudomlig ut.

p.s Jag fick nyss reda på att jag får 2 påskägg i år, ett idag och ett imorn - kan påsken bli bättre? d.s

BRÖLLOP

Det finns inga andra alternativ än den här låten. Då menar jag till mamma och pappas bröllop, men vem vet när det blir av. Mamma vill verkligen gifta sig men pappa är en envis jävel och ger aldrig efter, jag antar att jag får ha låten på mitt eget bröllop då och det kan ju dröjja x antal år.

Enligt mig är det här den vackraste låten som gjorts på åratal, helt underbar - och en perfekt bröllopslåt!

Påsken del 1; BLÅKULLA

image399
Bild: Aftonbladet
Idag flyger alla påskkärringar till Blåkulla! Är det idag de kommer och vill ha godis också? Nej, det kan det väl inte vara. Men om de åker till blåkulla idag, kommer de tillbaka för att hämta godis då eller? För mig är alla dessa högtider med Jesus dit och häxor hit ett ständigt mysterium.

Men på tal om påsken, jag ÄLSKAR påsken. Den största anledningen är alla färger, det pyntas med en himlans massa fjädrar, kycklingar ska stå i varje fönster, vanlig choklad duger inte längre för nu ska det vara färgglatt papper runt. Ja, som ni ser blir allt så mycket gladare! Att man får ett påsklov på det är inte fyskam det heller. Så n u bär det av mot Konsum för att fylla en stor påse med godis, det är nämligen rea!

Tjigeling på er och ha en underbar skärtorsdag!

FRUKTIGT

image395
Jag är svag för smycken, och smycken som föreställer frukt är kronan på verket. Det är nått som ropar på mig från de små läckra frukterna, jag vill bara äta upp dem! Så varför inte intoducera min första samarbete här på bloggen, nu med BettiesGalleria. Dem har nämligen mängder av fruktigas mycken, plus mycket annars förstås. Jag antar att många av er redan kikat in sidan, och för er andra kan jag tipsa: kolla in! Länken finns i vänsterkolumnen. Och du, det är gratis frakt - inte illa pinkat.

Nu ska jag gå & göra mig klar för kvällen, ha en underbar torsdag

MORGONPIGGELIN

image393
Precis som i inlägget innan ska jag nu avlägga ännu en kärleksförklaring. Denna gången är det till Sveriges kära Rix MorronZoo. Varje vardagsmorgon finns de med mig från det att jag steker mitt ägg tills det att sista täckstiftspricken är på - i princip hela morgonen alltså. Och skulle jag inte höra Titti, Roger eller Gerts skrovliga stämma någon morgon skulle allt kännas så, hm.. trist! Deras helt sjuka samtalsämnen och uppdrag har helt enkelt blivit som en drog, fast den här drogen är jag tacksam över. Tack era härliga människor för att ni gör min morgon!

ONE MORE SUSHI FOR ME

image391
Jag är kär, i Sushi. Ikväll var det första riktiga gången jag testade maträtten alla pratar om. Överallt säger människor att "Sushi är så himla gott" men jag har aldrig förstått hur lite ris inlindat i alger och doppat i soya kan vara gott?! Men ikväll förstår jag er gott folk, det var ju för tusan underbart! Min kära mamma har slitit med de små rackarna hela kvällen och pappa som är van Sushiätare sa att det smakade precis som på resturang. Åh, jag känner mig så mångkulturell, jag vill aldrig mer ha tråkig svensk mat!

Nu väntar dushen och "How to loose a guy in 10 days", tjinixen & godnatt för er som ska sova!

HÄRLIGA SÖNDAG

186600-385186600-386
186600-387186600-388
Från att ha varit en person som verkligen hatar söndagar har jag börjat älska dessa små dagar när Gud vad lite trött. Söndagen är likson gjord för att slappa genom att vakna och göra en härlig frukost, promenera, plugga och läsa tidningen. Det kan inte bli mer avslappnat helt enkelt, de är som en uppladdning inför veckan. Och nu är det bara 4 dagar i skolan sen är det lov igen, känns som att jag är mer ledig än är i skolan. Men nu är lunchen nere i magen och söndagsbilagan utläst så nu ska jag åter bege mig till plugg-papprerna.

Ha en härlig söndag !

PARTEY & CHOKLADBOLLAR

image384
Jag blev extremt sugen på chokladbollar, därför ska jag hem till Ia nu och baka riktigt stora och saftiga skapelser. Till dessa ska vi avnjuta Vänner-avsnitt och lite läx-läsning, tänk så effektiva man kan bli!

Dagens aktiviteter; promenader, bakning, läxläsning blir som en uppladdning inför kvällen då det nämligen naklas party á la lokal. Är mer peppad nu än innan så det ska bli superkul! Vi har nämligen fixat ett fint körsbärsvin (om det inte blev fel) så det ska riktigt lyxas ikväll. Ha en underbar lördag allihopa!

STOCKHOLM

Nu är jag åter hemma efter en dag full med aktiviteter. Efter att ha lärt oss om Rembrandt, målat en tavla, lunchat på John Chris, kollat på konstiga tavlor och upplevt en psykig bussresa hem är vi nu åter i byn. Så ja, här kommer bilder från vår lilla tripp. Först ser ni mina absoluta älskningsmuffins från Gallerian (Någon mer som har deras muffins som favoriter?), tyävrr kunde jag inte unna mig än då det fortfarande är No-spending-March.

MODERN KONST

image378
Säga vad man vill om konst men detta område ska fylla i stort sätt hela min dag imorgon. Det är nämligen en hel-dags-tripp till stockholm med klassen som gäller. Den kommer innehålla tur på Nationalmuseet, lunch på käraste John Chris coffé och en tripp till Moderna Museet. Allt ät bättre än att sitta vid skolbänken. Som grädde på moset ska jag ska vara riktigt duktig att ta med mig kameran så jag kan bjuda på en och annan trevlig bild från vår vistelse. Nu väntar sängen fint på mig och kudden ropar. Puss & godnatt.

MÅSTE MAN DRICKA?

image377
Jag älskar att festa, det är så himlans kul att träffa människor och känna ruset av glädje. Däremot älskar jag inte att dricka, så varför ska man egentligen göra det om man inte tycker det är särskilt kul? Jag kan erkänna att jag har minst lika kul som nykter. Du behöver inte ångra något du gjorde, kommer ihåg allt och mår skitbra dagen efter! Du får tycka det är töntigt, tråkigt eller vad du vill, helt okej för mig, men försök att inte se ner på någon som inte dricker. Fast jag måste erkänna att det också är skönt att vara rund under fötterna, absolut!

På lördag är det alltså dags för fest, jag ska gå men har inte riktigt bestämt mig för om jag ska betala för lite vin eller om jag helt enkelt ska ha kul ändå. Det lutar faktist åt det sista, och folk får tycka vad de vill om det. Nej, jag är inte nykterist men nu ska jag iallafall sova, natti natti!

EN LITEN DONUT?

image376
Är den läcker eller läcker? Tänk er att ha en liten söt munk att byta ut mot det supertråkiga svarta usb-minnet. Det skulle vara så mycket roligare att ladda på tråkiga skolarbeten. Men drömma går ju, vet inte ens hur man beställer tack vare min otekniska läggning. För er som har den kunskapen finns donutsen och andra roliga usb-minnen här. Tillbaka till skolarbetet!

LITE GRATIS

186600-375
Som ett tecken från ovan, att någon gillar min idé med no spending march, damp det idag ner ett kuvert fyllt med godis från Gratisgodis. Självklart var det gratis, annars hade jag ju sumpat min pakt redan första dagen. Det här är min andra leverans och jag är supernöjd eftersom jag har hittat en ny favvo-godis; Dipper! Fast jag har bara testat cola och jordgubb hittils så nu får jag även få testa banan och äpple, mums!  

Imorgon är det yttlerligare en ledig dag så nu ska jag slappa framför teven, ha en underbar tisdag!

$$$

image373
Nu är det gjort. Johanna, inga mer onödiga utgifter för resten av Mars månad. Jag har funderat länge på hur jag ska göra för att hålla det, sen trilola poletten ner - jag kan skriva det  bloggen! Då har jag en massa vittnen och jag kan bara inte bryta det. Om du ser mig fuska, slå mig på kinden. Nu bär det av till skolan, eller om ett tag när jag orkar lyfta på rumpan.

MORGONPROMENAD

image370
Det var riktigt länge sedan jag tog mig en morgonpromenix, förut var jag ute 4 dagar i veckan innan frukost. Nu däremot har jag blivit lite smartare och fått lite bredare isyn i vad kroppen egentligen vill ha. Nu fattar jag att det inte är bra med för mycket motion heller. Men det var som sagt ett tag sedan och det kan vara skönt att komma igång ordentligt och få energi. Så imorn ska jag iallafall ut, med mig tar jag Hugo. Det kommer bli en perfekt start på en härlig vecka! Ha en underbar kväll och måndag på er.

ROSA CUPCAKES

             

(Klickbara bilder)


Internationella kvinnodagen, här kommer vi!
Dagen till ära ska spenderas hos käraste Agnes med en tjejmiddag för att hylla alla världens muttor! Så till efterrätt ska jag bjuda på rödrosa Cupcakes med vaniljkräm & jordgubbsfyllning, jag vill äta dem nu! Men nu ska jag iväg till Innebandymatch.

Jag har lite svårt att skriva tack vare de fina nagelförlängningarna jag fick av Mickan, kan lägga ut lite bilder på dem och tillverkningen senare idag. Du är en pärla Mickan!

VÅRVIBBAR

186600-366  
Kan en dag bli härligare? Kommer hem runt 3, har fått en gratis Trisslott hemskickad och solen skiner underbart. Som grädde på moset ringde Mickan nu och säger att jag äntligen får göra nagelförlängning hos henne, tjejjen kan ju allt! Så imorn blir jag en liten häxa på händerna.

Det smög in sig en liten outfit också; lila kofta från Stadium, sjal från BIKBOK och strumpisar från H&M. Nu ska jag skrapa min lott, sätta mig på balkongen och läsa Mera Självkänsla. Mmmm, jag njuter redan!

PORTISPUNG

 186600-363           186600-362
Jag vet att Portisar ska vara rakade om baken, men när hunden blir äldre växer också pungen, tyvärr! Hugos 'lilla' påse har nu blivit enorm och tittar fram hur han än ligger/står. På bilderna ser ni honom i sin Pimp-soffa och som ni ser gillar han att fläka, riktigt ordentligt. Det är inte så trevligt när man sitter vid vardagsrummet och äter när det enda man ser är en stor pung som ligger på golvet. Men han kan trästa sig med att han är söt, iallafall i ansiktet. Nej nu ska jag åter igen plugga, chalmers nästa?

PÅSKELIPÅSK

image360
Om knappt 3 veckor är det dags, PÅSKLOV! Jag älskar verkligen våran lilla högtid påsken. Tänk bara på allt bra påsken för med sig: godis i himlans stora lass, massa glada färger som grön, gul och orange, bli röd i fjällen (se bild), leta påskägg, äta god mat och det viktigaste: ledighet!

Och ja, ni läste rätt. Jag letar fortfarande påskägg - men det hör påsken till! Fast nu är det jag som tvingar mamma leka påskhare åt oss 17-18 åringar, hon tycker väl att vi borde tröttna. Men vem kan tacka nej till ett eget ägg proppat med godis? inte jag iallafall. Back to reality; pluggning och hjälpa pappa med skinksåsen.

Fitnessbox

image359
Slå slå slå, sparka sparka, kryp! utfallssteg
! Fy tusan vad jobbigt det är med fitnessboxning, men eftersom det är så nedrans kul gör det inget! Tar man i ända från tårna dryper det svett från en när man går därifrån. Sen är det bra nä rman är arg på någon, då tänker man sig helt enkelt att personens ansikte är padsen så tar man i ännu lite mer. Nej nu ska jag fortsätta plugga och kanske knapra någon baguette pappa värmde i micron, ha en bra kväll!

Härlig morgon

image358
Pigg som en lärka
efter att ha sovit i 9 timmar sitter jag vida datorn innan skolan. Jag tror aldrig jag har varken bloggat eller fördrivit tiden med datorn innan skolan förut, aja nu sitter jag iallafall här! Har precis mumsat pumpernickel med skinka och yoghurt med banan, knäckebröd och kanel i för ett litet tag sedan så nu är jag redo för att snart pallra mig iväg till tåget.

ha en underbar måndag allihopa, särskilt för oss som har första dagen efter sportlovet.

Plopp Tutti Frutti

image357

Igår smaskade jag något så underbart som en Plopp Tutti Frutti. Jag var lite tveksam till en början, man kan ju inte bara ändra på orginalsmaker sådär! Men chokladen och Tutti frutti smaken gifte sig direkt, absolut en ny favorit. Tilsammans med en godispåse fick den spendera sin lördag med mig, två vänner, melodifestivalen och hundtricket. Men nu måste jag övergå till pluggandet, fast jag tröttnar nog om 10 minuter igen :)

Åter

image348
Jag saknar lite att sprida mina känslor på min lilla blogg
, det är så skönt att bara skriva av sig ibland ! Så jag tror bannemig att jag kommer tillbaka, men först måste jag fixa lite grejjer innan jag kan återuppliva det gamla liket!

Men nu ska jag ta min lilla hårboll till hund, dra på löparskorna och släpa ut klunsen i skogen för en härlig morgonpromenad! Hur brukar ni starta era söndagsmornar?

RSS 2.0