SOMMARKVÄLLAR


Bort med det vita, in med det bruna!

Mina älskade tjejjer som gör alla mina dagar guld värda !

Vi grillade goda hamburgare ute i sommarsolen, mums :-)

Självklart blev det lite sött också, en kladdkaka á la Mig. Toppengod!


Dagen har varit toppen.
Precis som jag trodde :-) Inleddes med några timmar solning på bryggan vid slussen. Sallader och cookies gjorde oss själlskap. Självklart ska man utnyttja det fina vädret, så vi slog till med en Hamburgerkväll hos Julia. Som bilderna visar. En helt perfekt kväll. Nu ska jag återgå till att vara trevlig mot mina underbara tjejjer. Hoppas ni haft en toppenkväll!

SOMMARDAGAR

Bilden är snodd från Julia.

Det är ju faktiskt så att när solen tittar fram minskar tiden inomhus. Och alltså också för bloggen. Tyvärr. Men vad gör det när man får bli lite brun och fin? Dagen spenderades på en rutig filt tillsammans med vänner, en miniradio och Truly Juicy godisar - perfekt! Imorn blir den lika varm och skön. Slussen är inbokad, så imorgon blir det packa ner pastasallad, filt och solkräm. Kvällen erbjuder hamburgergrillning hos Julia. Bilder kommer! Det gör solen också, så ben utan strumpbyxor - här kommer jag!

VILKEN NÖT!

Under mammas och mitt besök i affären idag råkade det slinka ner en påse Polly. Ops! Men det gör inget, för pollysarna var supergoda :-) Det var nämligen deras nya smak Hazel & Coconut som jag och mamma fick smaska på. Hittils har alla jag ätit utom en smakat nougat (hasselnöt). Den ena var alltså cocos. Cocosen var supergod och hasselnöten smakade, ja, nougat! Helt okej påse faktiskt även om jag föredrar plockgodis.

Det var min godis-rapport för dagen! Hittils leder Plopp Tutti Frutti i tävlingen med nya smaker som lanseras. I Love It!

GRÄNNA POLKAGRISAR

Malta sommaren 07

Idag har det hänt en bra sak och en mindre bra. Jag satt i solen ca en timme och fick färg. Det var det roliga. Den mindre bra var att jag bara satt med ena sidan mot solen vilket resulterade i en polkagris-liknande bränna. Men vad gör det om hundra år? Ingenting antar jag, så därför får jag vara lite randig idag.

Antar att jag inte är den enda som sitter och glassar i solen idag, därför uppmanar jag er som just nu sitter och segar vid datorn att ni ska ut i solen. Det ska iallafall jag nu :-)

FAMILJEN PÅ SCHEMAT

Visst låter det töntigt? Men det är sant! Jag och min familj har infört något som vi kallar familjedagar (inte världens fyndigaste). Eftersom vi sällan träffas och umgås p ga alla aktiviteter så tog vi tag i problement genom att någon helg då och då ha en bokad dag åt familjen.

Denna vecka är det jag och mamma som (genom lottdragning) ska bestämma varsin aktivitet som resten måste haka på. Men jag kan inte komma på vad jag ska göra under min del av dagen! Om ni har något förslag så ös på vettja, jag måste hur som helst komma på något snart. Lördagen är snart här!

MORS LILLA DAG

image521
Det är klart våran lilla mamma ska firas! Hon är så duktig på att städa och laga mat, men framförallt är hon bäst på att vara mamma. Så därför fick min mamma mumsigt krämiga brownies, rökelse och triss lotter av mig och bror. Hon blev glad! Min mage är också glad, för den är full med brownies :-) Vad har ni hittat på till er mor?

FOLIE OCH KLYFTPOTATIS

image520
Kvällen är fullladdad! Den ska inledaas med att träffa min kära Amanda för att sedan göra en romantisk middag, klyftpotatis och lövbiff, med bror (ta det inte ordagrant) . Sedan stormar det in härliga bruttor som ska göra kvällen toppen! Eurovision, godis och tjejsnack står på schemat och det kan inte bli fel.

Angående Perelli-pillan ikväll tror jag det är ganska kört. I jämförelse med de andra bidragen är hon stelare än en vandrande pinne när hon trippar runt på scen iklädd lite aliminiumfolie och skyhöga klackar. Hade hon däremot valt en mer realistisk scen klänning kanske hon hade kunnat shaka lite på boobsen som Ukrainas bidrag gör. Men nu är det som det är, vi får helt enkelt hålla på plåtfodralet ändå :-) Ha en toppenkväll !

MINA SÖTA RAY BANS

image519
Äntligen fredag, och ännu en ledig dag för min del. Härligt! Jag har verkligen varit på shoppinghumör på sistone då jag inte shoppat på miljoner år känns det som. Därför bestämde jag och min söta Emma att vi skullle spendera lite. Med mig hem fick jag teen på bilden och en klänning från Indiska. Ett doftljus och Himmelska Brownies från Lagerhaus. Sist men inte minst; underbara Ray Ban brills (ursäkta bilden men jag har svårt att ta kort på mig själv och posa). Äntligen har jag fått mina söta glarrer. Jag är i himlen!

DÖD ÅT PLATON

image513
Det var en vanlig Junidag då Platon och hans fule kompis Aristoteles var på väg till stranden för att steka lite. Plötsligt hörde Platon något som lät som en pansarvagn och lille Platon hade rätt, från ingenstans kom det en krigare i en minipansarvagn och sköt flera tusen skott på Platon och Aristoteles så dem dog (och Arri kissade på sig lite).

Detta var ju synd tänkte världen. Men sen kom världen på att nu behöver de aldrig läsa om Platon och Arris tråkiga idéer i Filosifiböckerna mega många år senare så därför blev det folkfest!



Tyvärr så inträffade aldrig den här händelsen så nu sitter jag och läser deras fula idéer i en tråkig bok. Och det finns inget mer att säga än att Platon, Arri och de 100 andra gubbarna är sinnessjuka. Så glad är jag, HEJDÅ!

TOPPENONSDAG

image512
Tro det eller ej, veckans (vanligtsvis) segaste dag har och kommer bli toppen! Följande är anledningarna:

» Fick veta att jag har VG på nationella i Matte B
» Slutade klockan 12.10
» Fick sommarjobb. Får dessutom jobba hur många veckor jag vill men tror jag bara ska ta 3 då jag vill ha lite lov också, sommarlovet är till för att njutas av!
» Glassbilen kommer ! Nostalgi för fulla muggar, jag vill ha en stor blandpåse och mandelglassar (-:
» Det är Leila bakar och Champions Leauge finalen på tv.

Jag kan faktiskt inte hitta några anledningar att inte vara glad idag, inte ens spöregnet som dränkte mig och Hugo på vår en timmesrunda drog ner mig. Nu ska jag fixa lite mat åt mig fast jag är inte ett dugg hungrig. Hoppas ni också får en bra dag !

LÄGG IN NÅGRA FLER

image511
Nu har det ploppat upp en nedrans massa plugg jag måste göra. Det är ju bara 3 veckor kvar nu så jag måste orka kämpa, och det kommer jag göra också ! Jag ska plugga klart dagens sidor sen tillåta mig att slappa i soffan. Helst hade jag velat haft sällskap av några Crispy Bites att knapra på,  till Eurovision Song Contest, men eftersom jag inte har några hemma får det bli ett äpple och lite té (läs: stor kopp té). Åter till Filosofin, Sokrates kallar!

LUKTA MUFFINS

image509
Mitt huvud gör ont och jag har sisådär 1000 blåsor på tungan. Men annars leker livet! Det hade lekt mer därtill om jag hade fått spruta en Bluberry Muffin parfym på min hals imorgon. Mamma och jag hinner inte Yoga idag så jag får undersöka våra dvd-filmer och se vad världen har att erbjuda mig en kväll som denna. Natti Natti!

MORGONENS MÅSTE

image508
Utan en stor kopp té på morgonen klarar jag mig inte, och helst ska det vara Willys grönt té Citrus. Muums!

YOGA MY DAY

image503
Tack vare min extrema morgonpigghet som föst in över mig hinner jag med en sjujäkla massa saker innan klockan ens är eftermiddag. Jag har diskat, grovstädat rummet, handlat och Yogat en timme. Yogan gör mig under, helt underbart och idag testade jag och mamma lite sång-meditation också. Annorlunda, men - jätteskönt det också! PLUS att jag och pappa var tvugna att testa Centers nya smak; Strawberry, Lemon & Chili. Den var också annorlunda, smakade mest citron och chilieftersmaken var också - annorlunda. håller mig nog till vanliga center eller Plopp Tutti Frutti (SUPERGOD!)

Nu stömmar Ted Gärdestad ut ur familjens högtalare, vi ska snart äta grillat (infragrill), och nu ska jag läsa Aftonbladet Söndag. Ha en härlig dag folket!

RÖR EJ

image501image500
PAX PAX PAX , bikini-galningar där ute i min kommun får fasiken köpa någon annan. Förra året fick jag nöja mig med en bikini jag inte tyckte var snygg eftersom jag var i grovt behov av en. Så i år ska jag tammetusan ha en snygg, och därför paxar jag den här. Sådetså !

Nu väntar tv'n efter en grillkväll hos Mickan, natti natti!

ÄR DET RÄTT TROR DU?

image499
Jag är tveksam om det stämmet, men lite kul hade det vart :-)

Idag är det full karutt som gäller, fast huvudvärken gjorde att jag slapp träna - yeah!

♦ Nationellt prov i matte. Fick minst G vilket känns skönt.

♦ Skriva lite på ett engelska-arbete
♦ Städa övervåningen i huset
♦ Promenera med Hugo
♦ Dusha och fixa mig inför kvällen
♦ Iväg till bekanta på fest, äta tacos och vara trevlig ett tag
♦ Mysa med mina pärlor Amanda och Ia

Så det är bara att sätta igång, min engelska-historia väntar. Ha en underbar fredag !


SAFT-FOTBOLL

image496image497
Tolka "saft" hur du vill men saft-fotboll ska det idag bjudas på nere på Ekängsplanen här i kommunen. Alla treor på vår skola ska springa runt påverkade och försöka göra mål, det här får jag inte missa. Så söta Emma kommer förbi mig senare ikväll så vi kan åka ner och skåda treornas upptåg. Nu ska jag dricka upp mitt goda té, fast det har blivit lite beskt nu - tyspiskt!

LEILA-KNARKET

image495
Jag är beroende, av Leila-knarket. Den lilla kvinnan är som en söt gräddbakelse man aldrig får nog av, jag kan kolla i timmar på hennes program och det av många anledningar; hon har så söta och blommiga prylar, programmet spelar fin musik, hon sprider sommarglädje, hon är söt och hennes bakverk gör att det dryper saliv i munnen.

Ikväll är det dags igen, klockan nio sitter jag bänkad framför tv'n. Och till det ska det såklart vara lite glass som pappa snart kommer hem med. Jag tycker att jag är förtjänt lite slappande efter allt plugg med matte B.

Ha en mysig kväll folket :-)

BUZZY

image494
För någon vecka sedan fick jag hem ett paket med 15 ProViva-drycker utanför dörren, tyvärr har jag bara 6 kvar. 15 supergoda flaskor hemskickade till dörren helt gratis! Det är verkligen helt okej att vara en Buzzador. Men jag drack inte alla själv, snäll som jag är delade jag ut dem bland vänner också. Det jag fick hem var iallafall ProViva Female, en dryck speciellt framtagen för kvinnor som ökar järnupptaget - helt perfa ju!

Så nu väntar jag på att nästa kampanj dämper ner hos mig, under tiden ska jag plugga matte B. Tjottahej!

BITEN I MUTTAN

image492
Jag hittade den här bilden på min brors dator. Jag måste faktiskt erkänna att han var extremt söt när han hade pottfrilla och åt prinsesstårta med händerna, tyvärr var det väldigt många år sedan.

För övrigt blev jag biten i muttan av min hund Hugo nyss. Jag ropade med barnslig röst på honom och han kom emot mig, så jag ställde mig bredbent för det såg ut som han skulle gå tunnel - trodde jag! När han har huvudet under venus höjer han det och biter tag med vidöppna käkar. Så ja - man kan väl säga att jag har tur som inte har en kamphund då hade jag väl vart steril vid det här laget. Nu ska jag ställa mig på crosstrainern och kolla på några avsnitt Vänner :-)

ÄLSKADE VÄNNER

Idag fick jag en trevlig komplimang av min underbara Julia, hon uttryckte så snällt "Jag bara ÄÄLSKAR, med stora bokstäver, din blogg :D " Det är sånt man blir glad av och jag kan säga att jag ÄLSKAR Julia, med superstora bokstäver, ingen tvekan om saken :-) Hon är min stjärna, i ur och skur. Nu ska jag sova, natti natti!

SOMMAR-SÖNDAG

image483
Låtsassommaren fortsätter. Igår var jag som sagt hemma hos Emma (till vänster på bilden) eftersom hon blev hela 18 år förra helgen. Det bjöds underbart god tacogratäng och marängtårta som hon knåpat ihop själv, mums! Föresten, vi satt på altanen. Sommarpoäng 10/10.

Söndagar är som vanligt slappdagar för mig, jag gillar att bara vara efter en vecka fullspäckad med aktiviteter, som Paris den här veckan. Så jag borde hinna med att plugga matte, skriva klart mitt Reportage om Stressade Ungdomar, träna lite och det bästa; Grilla hos farmor och farfar - Äntligen ! Grillade ioförsig på valborg men då lax, och det gills inte - Kött eller Kyckling ska det va! Nej, nu måste jag börja korrekturläsa mitt reportage.

Ha en underbar och solig söndag Sverige image484

SUNSHINE ON MY WINDOW MAKES ME HAPPY

image480
Jag vaknade på toppenhumör idag eftersom solen sken rakt in i rummet! och i afton nalkas det tjejkväll hos kära Emma som fyller 18 hela år, och innan dess ska jag hinna med en promenad med min favorit Panda, den här dagen kommer bli underbar.

Men nu när solen skiner kom jag att tänka på en sak, nämligen glass. Sol + glass hör ju lixom ihop. Men jag har alltid så jäkla svårt att välja smaker om jag ska ha kulglass. Det finns ju miljoner stycken, man vill ju inte bara ha 2 eller 3 då. Så för mig blir det oftast nått med kola eller nöt, hellre det framför dem med bär i faktiskt. Om ni går och köper glass, vad det det för smaker då om ni bara får ta 2 stycken kulor?

Må solen vara med er, armen!

I LOVE PARIS

Kärlek är ordet, staden är underbar! Jag har som sagt vart där innan men inte förräns nu har jag sett hur vacker den är med alla underbara människor, baguetter, sevärdheter och väder. Vi hade 5 underbara dagar i dundersoliga Paris, så här bjuder jag på lite bilder för intresserade:
image471
Fraise, glace est créme (Jordgubbssorbet, vaniljglass, grädde och jordgubbar)


image472
Filip, Maria och Jag i Monmartre sista kvällen.
image473
Lite solande i parken vid Champs-Elysées.image476
Poserande från Maria, Rosalie och jag.image477
Det kostar att vara törstig, 25 cl vatten för 60 spänn.

PARIS - HERE I COME !

image470
Hem för att vända för att nu åka till kära Paris ! Jag har bara vart där två gånger innan, först när jag bodde där när jag var runt året och för några år sedan på semester. Men nu är det dags igen och den här gången bjuder skolan på hela trippen, så 5 dagar i romantiska och underbara Paris gratis såhär på våren är inte helt fel. Vår lilla franskagrupp (6 personer) kommer sitta och mysa på franska caféer, äta baguetter och kolla på Eifeltornet hela dagarna. Så imorgon vid den här tiden sitter jag på en resturang mitt i Frankrikes och Europas hjärta - Paris.

I'll be back on friday with a report and pictures, ofcourse! Ha en underbar vecka allihopa.

ÅTER HEMMA IGEN

image469
Nu är jag hemma efter änu en tripp i kära Sverige, nu från Falun och Innebandycup. Tyvärr gick vi inte vidare men det var grymt kul - så många underbara människor i laget! Ikväll ska det mysas hemma, för första gången på så länge jag kan minnas, med mamma. Vi ska ha en tjejkväll med laxpasta, oliv-ciabatta sen lite godis plus naturgodis till tv'n - kan inte bli bättre! Nu ska jag njuta av lugnet för på måndag blir det Paris i 5 dagar.

Ha en underbar kväll! Är det fler som ska ha myspys?

RSS 2.0