söööötsuuug


Döda mig, slakta mig, pina mig, mörda mig men jag kommer DÖÖÖÖ först av mitt godissug. Vad ska jag göra? Om jag släpper efter och äter av mina mums-mums vinner karaktären. Åh, herre min Jesus - ge mig styrka!


image218

SÖNDAGSMIRAKEL!!

Idag har ett mirakel skett, skolan har inte gett mig en enda sak att plugga på vilket betyder en hel söndag där jag får göra vaad ja vill! Söndagar är ju vantligtsvis skapligt begränsade eftersom jag inte kan vara uppe till midnatt eller göra allt man brukar göra på lördagar, men det är skönt tycker jag!


image216


♥ Därför ska jag portionera upp den lite fint och börja med att ta en mysig morgonpromenad med Julia.

♥ Kommer hem och gör en dundergod söndagsfrukost

♥ Mammas kompis kommer hit så jag ska vara lite trevlig med dem :)

♥ Här har jag ett break som jag inte vet vad jag ska göra av en, men det ska jag inte heller planera. Slappa är ordet.

♥ Ikväll är det Fitnessboxning med Henke, kan det bli bättre?


Vad brukar folk göra på Söndagar?

GRANNFEJDEN

image214

Hur pinsamt kan det bli? Vuxna människor som sitter i TV och kallar varandra "röv-slickare", inte skottar varandras vägar och gud vet vad. Vilka jävla puckon ställer upp på sånt skit? Jag skäms ögonen ut mig. Skulle någon i min släkt trots allt göra det skulle jag med omedelbar verkan byta efternamn - med glädje!

SMALA HEMSIDOR

Jag måste tipsa om 3 hemsidor som får datorminuterna att rent utsagt rinna iväg;


?Den första är NyfikenVital som innehåller allt du vill veta om hälsa. Faktablad om livsmedel, träningstips, vikt... ja listan kan göras lång.

?Sen är det tidningarna ToppHälsa och IFORM's hemsidor, det liknar Nyfiken Vital men här är det lite ytligare, kul at tbara klicka runt om man inte har nåt att göra!



image213

Nej nu ska jag kolla lite på Tv sen åka till Kopparberg med Amanda, det är faktiskt marknad :) !

VÄNSKAPSPAKT OCH DUNDERREA!



Ibland lyckas man! Från vänster har vi: Klänning, Bikbok. Tunika, Cubus. Top, Cubus. Klänning, H&M.

På bilden till höger ser du mitt fina vänskaps-armband som jag delar med mina hjärtan Amanda och Maria, det står bland annat för att vi ska flytta till Göteborg och hänga på ett café Amanda ska starta, att vi ska mata våra hundar Knut Matti och Pär tilsammans och springa omkring på Göteborgs kustremsa. Ja, livet är härligt :)



Föresten så finns armbanden på Indiska, om någon blev lite frestad !

IDAG ÄR EN BRA DAG, NEJ EN ALDELLES PERFEKT DAG!

image209
Nu ska jag hoppa in i dushen sen ska jag iväg på något aldeles underbart, vad kan det vara? Jo, min massage jag fick i födelsedagspresent! Efter blir det pangkväll med mina helt underbara Julia, Maria och Amanda. Jag älskar er, jag älskar den här dagen!

PANGKVÄLL I VÄSTERÅS

image208









Tänka sig att Västerås kan slå till på stort trots allt, ikväll ordnar dem nämligen en pangkväll med en massa rabatter, tårtor och inte minst KORV. Nu får vi tjejjer äntligen svulla korv som vi längtat efter, mamma säger att det spelar ingen roll att jag inte äter korv,  så länge det är gratis måste jag äta.













Jag skojjade faktiskt, jag vill inte ha korv och min mamma tvingar mig inte äta ^^

REPRISER NÅGON?

snälla, kan någon hjälpa mig med exakta tidslag samt dag då det är repris på Törnblom & Nyberg och Idol?


S T A C K A R S T J E J !



Det värsta tycker jag inte är att hon gorde det i TV ( det går ju faktiskt inte att få ogjort så varför skämmas? )
utan att s t a c k a r s   t j e j  som har såndanna menssmärtor! Herre min Jesus, hjälp henne!

CIRKUS-DOFT PÅ PENNA!



image207

Saknar du cirkusar? Saknar du att se de vilda djuren plågas i sina små burar, få sockervadd kletat i håret och känna när clownens mördar-blickar träffar dig? Nu är den här;
POPCORNPENNAN!


Visserligen är det inte något av det jag räknade upp men en sak står den för, nämligen doften av nypoppade popcorn. Så köp en penna och dröm dig bort ! Jag längtar tills nästa penna kommer, med köttbullesmak...

JAG + KATE HUDSON

image206


Tyckte faktiskt det var mest likt Kate, vart tusan gjorde dem av mig ?

HEJDÅ GODIS!

image203




Just nu sitter jag och har träningsvärk i ruman, ja efter innebandy matchen, och vet ni? Jag tycker det är mycket skönare att ha ont i form av träningsvärk än i form 'övergödning-med-godis' värk. Därför har jag hoppat in i mina föräldrars pakt. De har nämligen:

  • Inte äta GODIS fram till Jul, då är det bara godis som räknas, alltså inte bullar och de dära bajset.

Eftersom jag är född till godisgris klarar mig inte helt utan så jag hittar på en egen regel till mig:
 
  • Inte KÖPA nåt godis fram till jul.

Så från och med idag börjar jag, välkommen julen! P.S Jag längtar redan efter tomten D.S


SVENSSON SVENSSON

image201

Hur härliga är inte familjen Svensson? Helt underbara ju! Därför ska jag pallra mig till Konsum nu, inhandla naturgodis (och jag ska INTE fuska, ska faktiskt ta i 2 olika påsar, 1 för vanligt godis och 1 för naturgodis) gå hem till min älskade Julia Andersson och sedan övertala henne och sötaste Emma att vi ska kolla på Svensson Svensson. Vilken härlig lördag va :)


LÖPNING INNAN FRUKOST?

image199

Är det bra att löpa innan frukost?
Nej föresten, jag orkar inte bry mig om det nu. Jag längtar tills mitt och Jullans naturgodis istället,

vad föredrar du;
naturgodis eller vanligt lösvikt?


VIKTVÄKTAR CHEESECAKE


image198

Viktväktarna har ett smalt recept på en cheesecake! Jag bara älskar den underbara tårtan men den tar ju så himla lång tid att göra! Som att slå flera flugor i en smäll är det här receptet både smalare än andra och tar inte lika lång tid, smart va :) ? 



  • Tillagningstid 50 min + tid att kallna
  • 240 kcal per portion
  • 10 portioner
  • 135 g digestivekex, smulade
  • 40 g margarin, smält
  • 500 g kesella, 10%
  • 200 g mager färskost, max 10%
  • 4 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 250 g frysta bär, tinade
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda kexsmulorna med det smälta margarinet och tryck sedan ner i botten av en kakform med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Grädda i 8 minuter tills den känns fast. Ta ut ur ugnen och sänk värmen till 150°C.
  3. Rör ihop kesella, färskost, socker, vaniljsocker och ägg till en slät smet. Häll ner i kakformen och grädda i mitten av ugnen i 35 minuter tills kakan har stelnat i mitten men fortfarande känns lite fjädrande. Stäng av ugnen, men låt cheesecaken stå kvar i den och svalna. Långsam svalning gör att cheesecaken inte spricker.
  4. Efter minst 2 timmar kan cheesecaken tas ut ur ugnen. När den är rumstempererad kan du täcka över den och ställa in i kylen.
  5. Ta fram cheesecaken ca 30 minuter innan den ska serveras så den inte är för kall. Ta försiktigt ut den ur formen och lägg upp på ett fat. Garnera med bär. Servera i tårtbitar.


LYCKA TILL och SMAKLIG MÅLTID!


SVÅRT ATT BESTÄMMA MIG

Jag kan inte komma fram till hur min blogg ska se ut, fram och tillbaka har det ploppat upp nya headers och bakgrunder. Men nu börjar jag finna min till rätta, det här känns bra. Så nu ska jag slipa lite mer när jag har nörd-tid över som jag inte har nu, hejs!

Mysig fredagskväll.

Den ultimata slöa fredagskvällen är precis avklarad. Med kompisar, te, idol, torkade bananer och vindruvor kan det inte bli fel, och det blev det inte heller. Jag tycker om oss, behöver inte säga nå mer. Nej nu måste jag sova om jag ska orka upp och knalla imorgon bitti. Natti !

Johanna hong phin ?


image194


Okej, jag dör av exhalterad i kroppen. PAPPA HAR FÅTT JOBBERBJUDANDE I KINA! Vet ni vad det innebär?
Om vi vill kan vi flytta till Kina, det sprudlar glädje i kroppen. Oh herregud, kommer jag bli Miss hong phin? Framtiden ser ljus ut för våran lilla familj, fast pappan ska fortfarande vara Heath så lilla Hong Phin får ställa sig i kö och vänta. Jag är ÖVERLYCKLIG! 

MYRORNA



Som vanligt är vi lediga på torsdagar (Föresten så har jag ändrat inställning angående det, jag tycker det är jättejobbigt nu eftersom de andra dagarna när vi kommer hem 6  hinner jag aldrig plugga innan träning eller mat, ush så jobbigt) så denna Torsdag tilbringade jag och Maria i Västerås. Det började med en finfin middag á la Pasta, mumimums. Som vanligt åt vi upp allt bröd i resturangen, nästan, gick därifrån proppmätta och fulla av vitt-bröd energi!

Nästa mål var Myrorna, det kluriga var bara att hitta dit, men vi tog oss up pför Oxbacken och efter 15 minuters promenad i hopp om att vara rätt hittade vi lilla myran :) !


Så nu ska jag dricka mitt nya fläder thé och studera historia, spännande va?
Jag kan tillägga att jag tycker om min Maria väldigt mycket :) !


lite tuff sådär



Leker lite Hipphop-are och passar på att ge er denna grymma video.

Vibbisnibb

image190


Mamma köpte för ett tag sedan ett 10-gångers vibb-kort. Nu till det som är kul; jag får det! Wiiho :D , anledningen är lite suddig men hon tycker nog inte om att stå och skaka, jag vet faktiskt inte. Så nu måste jag pallra mig dit, men när tusan ska jag ha tid med det? Nämen, nu fick jag en idé. Fredagar och lördagar! Så tränar man ju inget, åhh nu blev jag exhalterad!

Nån som vill skaka loss med mig ?

Tjejjer!


image188


Mina tjejjer är nog det bästa som finns i hela universum, varje dag med er förgyller livet. Det spelar ingen roll om vi bara tar det lungt, är på fest eller vad som helst - det blir alltid lyckat med er! Ni sprider glädje och kärlek. Utan er skulle jag dö ut, om 2 år förflyttas vi till Göteborg. Men vi kommer att vara samma härliga gäng där också, jag älskar er tjejjer, ALDRIG utan er!

INSÄNDARE

image187



Alla ni lyckligt lottade personer som får hem vlt i lådan varje dag har turen att idag läsa min andra insädare, denna gången om en snäll glassman. Det är så kul att skriva för att kommer faktiskt med, trodde det var fler soms krev insändare än så. Aja, kika efter en glass i högerhörnet så hittar ni mig =)

Härliga Tidag !

image185

Åh vilken härlig Tisdag, jag ska efter att skrivit detta inlägg skriva en insändare till VLT om en vänlig gubbe jag ska berätta om nu. På idrottslektionen idag tog jag, Julia, Eve, Ia och Lisa en promenad och några blev lite sugna på glass. Julia gjorde ett försök i att köpa 1 glass av den röda glassgubben men lyckades inte. Som från ingenstans kommer en gubbe som också ska köpa glass och , ta mig på orden, köper glass åt oss. 40 kronor la den söta gubben ut åt oss. Då blir man glad :)

image186


Idag har jag inget och plugga, konstigt nog, så jag ska ta mig och kolla på idol, har missat alla avsnitt hittils. Om det ens vart fler än 1? Aja det får jag se ikväll!

CHIBALL

image181

Idag skulle vart den stora dagen då jag och Amanda skulle ha gått in i den mentala världen...blablabla. Vi skulle ha testat Chiball ! Fast som sagt har SJ förstörst det genom att ha carola-vindar på tågen som gett oss halsont vilket leder till att vi inte får träna. Aja, nästa vecka är vi där. Då jäklar tanter får ni akta er för flygande bollar :)

? ? Studentlägenheter ? ?

image180

Ja jag vet, jag har 2 år kvar men jag längtar så in i norden! Så här långt har jag och mina tjejjer bestämt följande:

  • Dela på en lägenhet / studenbostad / studenthall
  • Hänga på Amandas café som jag och Ia idag döpte till Amanda's coffé house. (visst var det fint, amanda :)?
  • Ha en hund som heter Knut, en Pär och en liten Matti.
Så just nu kikar jag runt lite på studentbostäder, i Göteborg som vi föresten ska bo i stiger gärna priserna i höjden men vi ska nog hitta ett litet guldkorn.



Så är det någon som har erfarenhet av bostadssökande som känner för att dela med sig  ?
Ska man bo i delad lägenhet, studentbostad eller studentkorridor?


 


SOUK

Igår under vårat besök i stockholm blev jag och Ia fotade, bilderna las ut på http://www.pixbox.se. Det är någon slags street-fashion tävling där vinnaren får ett presentkort. Det var ju lite sådär småhäftigt :)

Det här blev resultatet av mina minuter i modelljuset:




Om man vill rösta ska man först bli medlem på Pixbox hemsida (gratis & enkelt). Sedan gå in på alla bilder, ta fram sida 16 (?) och klicka på mig och hjärtat i vänsterhörnet.
Fast det är ju bara om man vill såklart :)

SOUK

Igår under vårat besök i stockholm blev jag och Ia fotade, bilderna las ut på http://www.pixbox.se. Det är någon slags street-fashion tävling där vinnaren får ett presentkort. Det var ju lite sådär småhäftigt :)

Det här blev resultatet av mina minuter i modelljuset:




Om man vill rösta ska man först bli medlem på Pixbox hemsida (gratis & enkelt). Sedan gå in på alla bilder, ta fram sida 16 (?) och klicka på mig och hjärtat i vänsterhörnet.
Fast det är ju bara om man vill såklart :)

äre vare gud i höjden

image173

Tack vare den här utmärkta kvinnan är jag lycklig. Eller ja, hon har sagt hur jag ska bli glad kan man väl säga?! Jag vet inte, men sedan jag började läsa hennes bok och skriva i min lilla söta "Jag är bra - boken" * har jag blivit på så mycket bättre humör. Nu kommer jag låta lite kristen, men ja är så himla tacksam över allt, och det jag gör känns så mycket roligare än om jag hade gort det för ett halvår sedan. Livsglädje skulle man väl kunna säga.


image174

Jag tror jag har en liten till källa till min glädje också, järn! Jag har börjar dricka Blutsaft som är nåt kosttilskott från växtriket som innehåller mer specifikt detta:

Vitamininnehåll per 100ml:  C-vitamin 100mg, B1 5mg, B2 5mg, B6 7,5 mg, Järn 100mg.
Mineralinnehåll per 20 ml:  Kalium 30.0mg, Kalcium 3,6mg, Magnesium 3,0mg, Natrium 2,6mg.


Dekokt av nässla 295mg, Spenat 250mg, Alger 130mg, Kvickrot 195mg, Kvanne 185mg,
Rölleka 175mg, Fänkål 175mg, Morötter 175mg, Vetegroddar 175mg, Hibiscus 130mg
Agerpadderokke 110mg, Pomeransskal 70mg, Malört 10mg,  Kaskarille 10mg, Nyponextrakt 1,100g,
Vetegroddsextrakt 0,196g och 15,53g fruktsaftblandning ifrån röd druvsaft, svart vinbärssaft,
björnbärssaft, päronsaft, körsbärssaft, apelsinsaft, rödbetssaft.


Jag har snart druckit det i en vecka och jag känner redan att jag är mycket piggare och gladare. Nog med ego-skrivande, nu ska jag plugga. Ha en bra dag, puss :*


* "Jag är bra - boken"  fick man med en Topp Hälsa tidning för några månader sedan, men mamma mejlade Topp Hälsa och frågade om det fanns bäcker kvar man kunde få köpa. Men de snällisarna på Topp Hälsa skickade en gratisbok till mig ^^.


SÖNDAGSNYTT


image172

Sj borde ge mig lite ersättning. Deras kalla tåg gav mig blåsor i munne och halsont på bara 55 mi nuter, fy på er!

Så nu måste jag dricka te & smälta honing - fast det bästa är att jag får vila, kolla på vänner och blir frisk :)

FREDAG



Då har redan ännu en vecka gått, helt sjukt hur fort det går! 3 veckor i skolan redan, 3 veckor närmare höstlovet. Aja, för att tala om nåt annat än skolan kan jag berätta hur otroligt bra min fredag har varit hittils. Nu sitter jag i mammas stoooora fleesetröja, knaprade nyss på en kokostopp. Jag har den väldans turen att ha en pappa som jobbar i stockholm, fast det ända som är bra med det är att varje dag åker han förbi hummelsta. Så om jag vill ha något gottis på fredagen slår jag honom en pling. Så idag testade jag den funktionen och vips, nu fick jag lite mumms :)

Strax ska jag fortsätta min kockkarriär genom att baka Emils kända After Eight kaka. Fast minus after Eight!




Här är min dag hittils i bilder, trevligt va :)

image167
image168

image169

Ledighet

Nu är jag lycklig, även om jag är lite irriterad :)


image160



Det är nämligen så att jag är hemma. Japp du hörde rätt. Vanligtvis tar våran klass halv 6 hem på måndag, tisdag och onsdag. Torsdagar  är vi alltid lediga och fredagar är det halv 4 eller halv 5 beroende på vecka. Men idag visade Gud att han fanns, Engelska läraren var sjuk och snälla Ovis gav oss en liten läxa i Småföretagande så vi slapp den lektionen :) Så nu är jag hemma och har 5 timmar kvar tills innebandytränningen börjar. Nej nu ska jag slappa & njuuta av min ledighet.


Puss & kram
/ Johanna

MENS I NÄSAN

image159
bor han i min näsa?


Japp det är sant, jag har mens i näsan. Eller näsblod om man vill kalla fenomenet så. Men det är konstigt, för jag brukar aldrig blöda näsblod, då menar jag aldrig. I mitt liv har jag kanske hunnit med 2 omgångar som innehåller 1 droppe var. Men idag när jag stog och disikerade kyckling började det forsa ut. Så jag tog mig kravlande in till toaletten, blodspåren på marken blev tydligare. När jag låg på badrumsgolvet och sträckte mig upp efter botemedel kände jag något med handen -> tamponger. Nämen värsta bra tänkte jag och stoppade upp en liten mini i näsan. Så nu sitter jag med en tampong i näsan för att stoppa indianerna från att komma ut. hejdå :)

MIDDAGSDAX

Igår var det som sagt min födelsedag, och i onsdags var det chrilles tur. För att fira ett steg närmare 18 och flytt från sura valde vi att starta en liten middag hos mig. Som en tjejmiddag slash födelsedagsmiddag, så jag och chrille har vart och kånkat varor från willys fast chrille först tog fel cykel, gjort sallad, marinerat och massa mer. Det enda jag behöver göra nu är att dammsuga rummet, men nej. Jag tycker att dammsuga är det klart tråkigaste som finns, men ska ta mig i kragen och göra det snart... om ett tag, eller sen.


Tänk att det bara är 2 år kvar tills vi flyttar ut från bubblan surahammar till verkligheten ( som i det här fallet är Göreborg ). Ska bli så himla skönt att börja om allt på nytt och ha en liten hund som heter Knut, även om jag kommer sakna Hugo.


nej nu måste jag gå och göra nåt vettigt, som innebär att städa och dusha. Hejsvejs, syns ikväll alla tjejjor :) :*

RSS 2.0