VALBORGSMÄSSOAFTON

Idag super sig alla fulla, men inte jag och mina kompisar. Vi ska nämligen på cup samt match imorn så vi är lika nykta som den nyktraste nykteristen. Så ha en trevlig valborg alla nykta och er som super bort den här överskattade kvällen. Nu väntar dushen sen grillning hos Lissen, botten opp! 

MUMSFILLIBABBA

image468
Jag har en förkärlek till bakverk och kakor, inget att dölja. Men något som är bland det godaste i detta hav av sötsaker är väl köpta sådana? Jag vet inte hur dem gör men de är så extremt saftiga, fullproppade med fett och socker som gör att vi njuuuter. När jag kom hem från lägret i fredags fick jag snabbt veta att vi haft Frödinges kladdkaka hemma, men det fanns inget kvar. Däremot var lillebror snabb med att berätta hur krämig och god den var, typiskt han.

Om du måste välja, tar du ett hemmagjort bakverk eller ett köpt?

LEILA-KLOCKAN RINGER

image467
Igår skedde något så underbart

när jag som hastigast gick förbi tv'n såg jag en reklam för Leilas program A piece of cake. Jag började klappa händer och sken som en sol så mamma trodde jag var hög eller nåt, men när ens favoritprogram startar blir man faktiskt glad. Så den 6:e Maj börjar lilla söta Leila baka i tv-rutan igen. Jag som naturligtvis är i Paris då får tvinga familjen att spela in det på hårddisken - här ska det bakas !

DEN BLOMSTERTID NU KOMMER

image466
Det är tydligen blommor som gäller i år, jag bryr mig inte om trender annars utan hakar på mest om jag gillar det. Men så kollade jag på mina två senaste inköp och vad finner jag inte där, jo ett slaveri under trenderna. Däremot så gillar jag det, blommigt är sött ! På bilden skådas alltså min söta kakburk som jag fyndade på Myrorna för en femma och ett par söta skor jag fick av Mor min på ICA Maxi idag, tänka sig att dem kan dem också. Nu våras det Yoga med mamma, godnatt på er.

LUGN SOM EN BUNKE MED FIL

image462
Boken "On the Beach" på bordet i solen.
image463
En liten utsiktsbild sådär.
image465
Jag och Maria myser i solen.

Åter igen hemma efter 3 superhärliga dagar på Stresshanteringläger helt utan tillgång till mobil, dator och tv
. Som ni förstå rvar det ganska lungt där, mornarna startade med Yoga eller Qigong innan frukost, sedan diskussionsövningar, tystnadspromenader, meditationer och god mat. Verkligen superhärligt ! Idag var det sista dagen och vi fick avsluta med en 45 minuter lång djupmeditation, jag sov säkert 20 minuter men det går ju verkligen inte att vara vaken! Efter alla dessa meditationer och Qigongspass är jag lugn som en filbunke och tar det just nu lungt med gulliga tjejjer hos mig till Notting Hill - en av tidernas bästa filmer. Ha en superbra lördag i morgon allihopa!

THE SUN LOVES MY COOKIES

image461
Vårvädret fortsätter att göra alla glada, och inte minst mig. Jag känner mig som en behållare fylld till kanten av glädje som bra väller över hela tiden, helt underbart! Dagen har hittils varit topppen, var i  skolan och höll en redovisning på franska och medverkade på en filosofilektion för att sedan ta tåget hem och ställa mig i köket. Dagens verk var nämligen en nedrans massa kolakakor, men inte bara utan anledning sådär utan dessa ska med på stresshanteringslägret som startar imorn och håller på till fredag. Eftersom jag och Ia har fikat sista dagen fick det bli kakor eftersom bullar blir torra och snuskiga. Nu ska jag gå och hälla i mig vatten, ha en mysig dag i solen!

MORNING NEWS

186600-456186600-455
186600-459
Måndag och jag gick faktiskt upp en timme tidigare, men anledningen var mycket bättre: jag hade redan sovit 9 timmar. Om jag sover mer blir jag bara trött och seg, så jag klev upp och gjorde mig en riktig lyxfrukost (se bilderna). Filen innehöll altl det här: rivet äpple, tärnat äpple, russin, cashewnötter, linfrön, kanel och solroskärnor - mums! Men nu vill Hugo ut och slå en sjua så jag ska hjälpa honom innan jag går till skolan. Ha en underbar vecka! 

PRETTY MOVIES

image454
Nehe hörrni, nu verkar jag vara en riktig filnörd! Men när det visas så bra filmer som nu kan man inte missa dem, som ni säkert vet våras det alltså Pretty Woman nu - så skynda er att slå på 3:an. För mig blir det en kopp té och en mysig filt i vardagsrummet. Ha en mysig kväll men en härlig start på veckan imorgon, det ska jag ha.

TJEJKVÄLL

image452
Underbar lördag ! Började fint med hundutställning där min lilla boll kom 3:a, sedan shoppade jag och pappa godis på ÖoB för att avsluta med en lunch på McDonalds. Testade deras Grekiska sallad, riktig god fetaost!

Och nu väntar jag på att en massa underbara tjejjer ska trilla in hos mig, jag blir glad bara jag tänker på det. Att få spendera sin lördag omringad med de människor som jag tycker om mest av allt gör en så lycklig och jag kan inte begära mer. Det kommer bli myskväll med snacks (ÖoB rockar!), Helens små underverk med snygga Kate Hudson och en massa tjejsnack, åh! Ha en underbar lördagskväll svenska folket.

May the happiness be with you - peace ! image453 

FLOTTVECKA

image451
Min flottvecka fortsätter med messmör, mjukostar, skorpor, smör och fika, hoppas den visar sig lite på vågen också ! Dagen har som vanligt vart ledig sedan klockan 11, riktigt skönt att ha långhelg varje helg. Och är nyss hemkommen från fika hos farmor och farfar, jag vill också fylla år snart. Det är så mycket jag vill ha...

Ska faktiskt ta och hoppa i säng snart, halv 8 går bilen imorn in till stan för att ställa ut vår lilla golvmopp Hugo (läs: Hund). Jag kommer sitta nervös på sidan med kameran i högsta hugg och hoppas på att dem inte säger "2:a ut". Rapport kommer, tro mig! Har faktiskt inget intressant att skriva om så jag stänger av datorn nu för idag, Natti!

OM DU MÅSTE VÄLJA

image450
Lediga dagar är skönt, men jag blir så rastlös (därav den helt onödiga bild ovan). Så jag får dryga ut dagarna med lite bloggande, pluggande och bakande - fast det är inte helt fel det heller. Så nu till en helt onödig grej, men om du är lika rastlös som jag så släng in ett svar; om du fick ta vilken godbit du ville ovan, vilken blir det? Jag hade kastat mig över Centern, lätt!

SNÄLLA JAG BEHÖVER HJÄLP!

image449
Jag är absolut ingen hejjare på bloggdesign, det jag använder är Paint. Och det säger hur skillad jag är på det här området, men nu till det jag behöver hjälp med:

Jag vill ha ett mellanrum mellan menyn (side) och inläggen. Och därimellan ska självklart bakgrunden synas igenom, men hur tusan får jag till det ? Har sökt överallt utan resultat, så om det finns någon vänlig själ där ute så ber jag om hjälp, hjälp!

Den gulliga människa som hjälper mig blir länkad i bloggen, det lär locka lite iallafall.

STANNA NU

186600-444186600-448














186600-447











Nu lär det inte finnas en kotte som inte kan säga att våren är här, möjligtvis de som bor uppe i norr. Solen skiner, 12,3 grader och det är underbart! Jag satte mig på balkongen för att läsa "On the Beach" men lika snabbt som jag öppnade boken somnade jag, stackarna som gick förbi på vägen måste fått en mindre chock. Så nu ska det promeneras! Ha en underbar vårdag.

Föresten, kolla vilket sött plåtetui jag fick från Strepsil, perfa att ha tuggumin i.



JAG ÄLSKAR MORGONSOFFAN

image443
Äntligen onsdag, och vet ni vad det betyder? Jo, Morgonsoffan. Jag älskar humorprogram och morgonprogram, därför kan det inte bli bättre än ett humorprogram som gör parodi på ett morgonprogram, eller hur? Fast jag måste erkänna att favoriten faktiskt är allas vår Björn, både som Bejnamin och Pjär. Jag skrattar bara jag tänker på dem XD Så ikväll blir det mys framför tv:n med fullkornsskorpor, messmör och té - mys!

NOW YOU KNOW ME BETTER

Jag kom att tänka på att jag är väldigt opersonlig i mitt bloggande, vet ni ens att jag är född 90, blond och blåögd? Nej, trodde väl det :) Så här kommer en liten lista jag hittade hos Karin, enjoy ! (Kopiera gärna och gör den du med)



Tre skönhetsprodukter (inte smink) jag använder varje dag: Neoutogenas rengöringserie, Rexona deodorant och en nedrans massa Läppbalsam.
Äter helst till frukost: ÄGG ! plus macka och fil med frukt i.
Så många grader vill jag att det ska vara för att jag ska bada utomhus:  runt 20 i luften.
Om jag inte bodde i Sverige skulle jag vilja bo i: Franska Rivieran
Såhär många muggar kaffe har jag druckit i streck: Ungefär en halv
Ser helst på TV:  "Vänner", lätt ! Och Sunes Sommar då.
Om jag vann VM i en idrott skulle jag välja: Yoga, fast först måste jag lära mig det bättre.
Hur mycket skulle du betala för en heldag med din idol/förebild/kändis: Det beror på vad som ingår i priset, ingår det "göra vad du vill" så upp mot några tusen, minst.
Om jag vann en miljon på triss skulle jag: Spara en stor del, resa lite och rusta vårt hus.
Sitta i en vattenpöl eller bo i en snödriva: vattenpölen. Urinvägsinfektion står jag helst över.
En maträtt som skulle ätas varje dag året om: PAJ. Taco, lax, köttfärs - äter allt.
Om du fick ångra nåt du gjort i livet, vad: Tagit livet på mindre allvar från början och inte börjat med det nu.
Ett år utan julafton eller en sommar med bara värme och ingen sol: Måste nog ta bort julen, men bara för att förra julen inte var någon höjdare - ville mest att den skulle ta slut.

Är egentligen inget stort fan av listor, men nu ska jag slå ihop datorn och kolla på lite "Vänner" med min underbara familj.

ETT LITET RECEPT

image440
Foto: Julia
Har man tråkigt, är sötsugen eller vill överraska någon: Gör Julias underbara Lalla-kakor. Jag avgudar dem! Anledningen till att de inte heter mockarutor/kärleksmums är för att de inte är torra och tråkiga som de brukar vara utan Julias Lallisar är de saftigaste jag provat! För att inte tala om glasyren, Mmm...

Det här behövs till kakan:

150 gram smör

2 ägg

3 dl socker

2 tsk vaniljsocker

1½ msk kakao

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl mjölk

2 msk smör


och till glasyren behöver du:


100 g smör

2½ msk grädde

2 msk kakao

3 tsk vaniljsocker

5 dl florsocker


Gör såhär:

1. Värm ugnen till 165 grader (varmluft) 180 grader (vanlig).

2. .Smält smör och häll i mjölken

3. Knäck ägg i en bunke och tillsätt socker. Rör ihop dem tills de är helt blandade. Ju fluffigare smeten är desto torrare blir kakan.

4. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och sikta ner i äggsmeten. Häll ner smörsmeten också.

5. Häll smeten i en långpanna och grädda i ca 13 minuter eller tills den är tung och saftig.

6. Smält smöret till glasyren och blanda ner alla andra ingredienser till glasyren. Låt kakan svalna och bred på glasyren, strö på strössel eller kokos.

Blir en halv långpanna - så gör dubbel sats så fyller du en hel: Det behövs när alla väl börjat äta av dem!


VÅR STRESSADE VÄRLD

image438
Har precis läst igenom mitt häfte om Stresshantering och jag känner igen mig i fler och fler punkter; blir kontrollerande, får fysiskt ont, har svårt att varva ner, tar sig inte tid att vila, vaknar tidigt och kan ej somna om... listan kan göras lång, så lång. Först nu inser jag att jag måste stanna upp och börja fundera om jag vill få magsår eller hjärtinfarkt när jag är 20. För att motverka det har jag bestämt mig för att medverka under mammas Yogapass, vilket jag har velat göra länge men har aldrig känt att jag har tid. Och ikväll ska jag testa en av hennes tusen medittations CD-skivor, ser frame mot det!

Aja, nog med offerkoftan för idag - nu bär det av mot Sportcenter för att köra ett pass Fitnessboxning. Ha en härlig fortsättning på måndagen.

SUNES SOMMAR

186600-433186600-435186600-434
Mamma och Hugo Yogar, jag har spelat lite piano (går riktigt bra måste jag säga, kan numera ta både C, G & F) och nu funderar jag på hur jag ska spendera resten av min söndag. Kanske ska sno 20 kronor av päronen och knalla för att handla aftonbladet? Eller kanske räkna lite matte? Äsh, nåt kommer jag på! Ikväll har jag iallafall bestämt mig; Chocolate Chip Cookies, A Beautiful mind och Sunes Sommar. Jag trivs när jag får stänga bort omvärlden och bara vara, njuta och slappna av utan datorer och mobilen. Nu väntar min mage på lite lunch, so long!

LÖRDAGSMYS

Mm, älskade lördag! Mamma och jag har fixat ihop kokospanerad lax med pressad potatis och till efterrätt glass, varma hallon och kolasås. Sedan väntar en helkväll med de bästa pärlorna man kan hitta! Jag kan inte begära mer, eller jo - att pappa var hemma. Annars är det så bra det kan bli, hur ska du spendera din lördag :) ?

DÖDENS ASPARTAM

image432
Jag har på senaste tiden blivit extremt rädd för sötningsmedel, framförallt aspartam (finns i det mesta som är sockerfritt). Töntigt kanske ni tycker, men tänk att man stoppar i sig något som förmodligen kan ge cancer, gör att du blir hungrig och sötsugen. Då var min mamma så smart att leta upp ett tuggummi utan Aspartam; Pooc från Coop. Det är toppen! Jag får inte cancer, blir inte hungrig och blir inte sötsugen (kan vara psykiska skäl, men det funkar!).

Men då måste jag erkänna en sak, för första gången på flera månader köpte jag Extras Soft Gum Raspberry (hatar att säga det men det innehåller aspartam) i tisdags och jag måste erkänna att det är dödargott! Men jag blir hungrig direkt och tanken att det ger mig cancer försvinner inte, så ut far det ut munnen nästan lika snabbt som jag stoppat in det. Nej, tacka vare Pooc, räddaren i nöden!
 
Är jag ensam om att vara såhär nojig?  Nej nu väntar hela diskberget på mig, tjolahopp.

ÄNTLIGEN FREDAG

image431
Jag älskar mornar, så jag brukar faktiskt tänka lite löst på vad jag ska göra morgonen därpå. Så nu när jag sitter här och har lite småtrkigt har jag funderat på vad jag ska äta, lyssna på och sånt, mest för att jag inte behöver tänka nåt på de när jag är trött och nyvaken - bara att gå upp och göra som jag tänkt, jätteskönt.

Imorn ska jag nog äta en god långfrukost med ägg, macka och frukt kanske? Lyssna på Vakna med The Voice och läsa tidningen riktigt länge. Och efter dagens enda lektion blir det ett besök i solariumet hos farmor.  Mmm, jag längtar redan till helgens start! Godnatt kära läsare :)

PROVSMAKAREN

image430   

Jag som vanligtvis ALDRIG har tur i spel, lotterier eller tävlingar (förutom när jag vann en megastor gossedjurs anka från Marabou) har helt vips blivit antagen till Malaco's provsmakningspanel. Jag menar, lite gratisgodis tackar man inte nej till och att sedan få vara med och utveckla nya godissorter är inte helt fel. Så nu kommer jag få smaka och veta långt innan er vad som komma skall i butikerna, pilutta er!

Min första omgång vad en provsmak av hårdkarameller där jag inte får veta smakerna i påsarna innan utan ska svara på ett antal frågor om smak, konstistens och form m.m. Som tack för hjälpen fick jag en Truly Juicy-påse! Och det tackar jag enormt för eftersom dem är så himlans goda! Nej, nu ska jag äta lins och grönsakssoppa.


CHOKLADBOLL

image426
Anders får symbolisera våran heldag i stockholm med klassen. Heldag kan man verkligen kalla det också; 7.22 tåget dit och 19.30 hem - snacka om seriösa samhällare! Efter ett trökigt besök på Akallas tidningstryckeri njöt jag och Ia av en lunch på Kófi, lite shopping och en fika med Anders på John Chris för att sedan besöka Zenit. Ni vet delen i Kulturhuset som drivs av ungdomar och är en del av Sida. Dagen var hur som helst lyckad och jag känner mig inte alls uttråkad utan tvärtemot lärd av Zenit-besöket, känns bra och skulle definitivt kunna arbeta med det om några år!

Men nu ska jag tillåta mig att slappa framför Tv:n med en stor kopp Pepparmynta-té. Ha en mysig kväll!

CRAVINGS

image425
Gud vad kul det är att använda alla dessa svengelska storstads-ord! Men ni förstår säkert vad jag menar, jag är nämligen så himla sugen på riktigt stora Amerikanska Chocolate Chip Cookies! Tänk er att sätta tänderna i en stor kaka och varva med lite varmt té. Så ni kan gissa vad jag kommer ägna min helg åt! Jag är inne i ett kak-stim just nu, så bort med alla mjuka kakor och hit med de hårda.

Vilket är det godaste bakverket enligt dig? Du får bara välja ett !


EN PERFA MORGON

image420
En perfekt morgon, om man istället ser det positiva med att råka gå upp en timme för tidigt så hinner jag plugga på Psykosociala provet vi har idag, kan ta mig en långfrukost med äggmacka och läsa tidningen + lyssna på Rix MorronZoo. Sen hann jag ju faktiskt in på datorn en snabbis också, tänka sig! Nu är jag iallafall extremt utvilad, har sovit 8 timmar med mörkläggningsgardiner så jag är full av energi! Ingen jobbig sol som håller mig halvvaken från klockan 4.

Nej nu bär det av mot rummet för att göra min fräsh inför dagen, ha en härlig måndag!

JOHANNA WELLS (tänk: Robert Wells)

image418
Jag kan ta ett C-accord! Applåder är det nästan värt, för er som inte förstår så håller på att självlära mig piano. Jag fick nämligen ett för några månder sen men har inte klinkat nåt förän nu om jag ska vara ärlig. Så jag tog tag i saken, lånade en pianobok (nivå: easy) av musikläraren och satte mig i gillestugan. Och kors i taket, jag kan de tre första accorden i "A Whole New World". Ursäkta om jag är lite självgod, men jag är ju stolt. Nej nu ska vi hem till farmor och farfar, Pontus och jag tiggde till oss en middag hos dem.

RIDNING OCH BAK-AFTON!

image415
Japp, det är mig ni ser på bilden. Och ja, man kanske är lite ringrostig efter några års uppehåll - men jag höll mig kvar på Rowdy så det är jag stolt över och idag känns det att jag ridit, mest runt muttan kan jag erkänna! Idag är det lördag, förutom att det alltid är underbart med lördagar har jag hunnit med en aning sysslor. Sprungit runt en stund på stan med Amanda, lunchat med Emelie och Amanda, tagit en löprunda i vårvädret och handlat med far min.

Ikväll naklas det nämligen super-duper tjejkväll hos Eve som har FF (!). Och hon har valt temat BAKAT så alla tjejjer ska ta med sig något bakat, eller om man vill bjuda på något annat gott. Så jag har lassat upp en låda med kladdkakemuffins jag ska bjuda mina underbara tjejjer på. Ha en härlig lördag!

Shit pommes frites, vad billigt!

image413


Hej kära ni, det här är inget vanligt inlägg och heller ingen vanlig dag.
Varför undrar ni kanske? Jo ett vanligt inlägg är det inte därför att det är Johannas
favoritväninna som skriver.Mitt namn är Maria, men ni får gärna kalla mig Mary.
En vanlig dag är det inte därför att jag just hittade biljetter till Håkan Hellströms tokutsålda konsert på Tradera för baara 399 kr. Jäklar vilket kap! Shit pommes frites vad billigt! Som det Håkan-fanet jag är så har
jag ju redan biljetter, men jag tänker på er. Jag vill ju bara att ni ska ha det bra.
Och en sak är säker, om jag inte redan hade biljetter då hade jag minsann slagit till. Och budat över
och budat över igen. Så gå in här och slå till vetja!

Det var allt för mig, men ni får ha det så bra! Be nice to eachotherSpread some love!
Fred och kärlek och sist men inte minst May the force be with you! PUSS / Mary

COYOTE UGLY

image412
Jag hade nästan glömt bort den här extremt braiga filmen när jag hittade den hos Parran i helgen. Vi fick vår vilja igenom och slog på filmen, fy jävlars vad bra den är! Lite stenålder dock eftersom dem inte ens har mobiltelefoner, men strunt samma - filmen är bäst! Nu blir jag påmind om varför den var min favoritfilm förut. Den innehåller en snygg kille, snygga tjejjer som dansar på en bar, Tyra Banks och ett liv med förändringar, kan det bli bättre?

Jag och Julis blev iallafall helt fast i att bli Coyote-dansare, vi får väl se. Det är kanske vi som står och dansar på baren om nått år. Men nu ska jag iallafall äta ölkorv och vänta på att Gordon Kitchen Nightmares börjar 22.15.
Ha en härlig kväll!

Lyxlunch

image410
Mackor i all ära, finns det nåt bättre en en smörgåslunch? Jag var tvungen att ta kort på min skapelse jag tillverkade av som från botten bestod av: Rågbröd, sallad, kalkon, avokado, tomat och rödlök. Resten av tallriken fyllde jag med brysselkål, morötter och äpple. Jag måste erkänna att jag är aningens stolt över min uppfinnighet. Och jag kan säga att det var härligt god!

RSS 2.0