VIKTVÄKTAR CHEESECAKE


image198

Viktväktarna har ett smalt recept på en cheesecake! Jag bara älskar den underbara tårtan men den tar ju så himla lång tid att göra! Som att slå flera flugor i en smäll är det här receptet både smalare än andra och tar inte lika lång tid, smart va :) ? 



  • Tillagningstid 50 min + tid att kallna
  • 240 kcal per portion
  • 10 portioner
  • 135 g digestivekex, smulade
  • 40 g margarin, smält
  • 500 g kesella, 10%
  • 200 g mager färskost, max 10%
  • 4 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 250 g frysta bär, tinade
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda kexsmulorna med det smälta margarinet och tryck sedan ner i botten av en kakform med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Grädda i 8 minuter tills den känns fast. Ta ut ur ugnen och sänk värmen till 150°C.
  3. Rör ihop kesella, färskost, socker, vaniljsocker och ägg till en slät smet. Häll ner i kakformen och grädda i mitten av ugnen i 35 minuter tills kakan har stelnat i mitten men fortfarande känns lite fjädrande. Stäng av ugnen, men låt cheesecaken stå kvar i den och svalna. Långsam svalning gör att cheesecaken inte spricker.
  4. Efter minst 2 timmar kan cheesecaken tas ut ur ugnen. När den är rumstempererad kan du täcka över den och ställa in i kylen.
  5. Ta fram cheesecaken ca 30 minuter innan den ska serveras så den inte är för kall. Ta försiktigt ut den ur formen och lägg upp på ett fat. Garnera med bär. Servera i tårtbitar.


LYCKA TILL och SMAKLIG MÅLTID!


Kommentarer
Postat av: Egoina

tack för receptet.. ska göra en :) hihi

2007-09-22 @ 16:52:48
URL: http://egoina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0