ETT LITET RECEPT
Det här behövs till kakan:
150 gram smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1½ msk kakao4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 msk smör
och till glasyren behöver du:
100 g smör
2½ msk grädde
2 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
5 dl florsocker
Gör såhär:
1. Värm ugnen till 165 grader (varmluft) 180 grader (vanlig).
2. .Smält smör och häll i mjölken
3. Knäck ägg i en bunke och tillsätt socker. Rör ihop dem tills de är helt blandade. Ju fluffigare smeten är desto torrare blir kakan.
4. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och sikta ner i äggsmeten. Häll ner smörsmeten också.
5. Häll smeten i en långpanna och grädda i ca 13 minuter eller tills den är tung och saftig.
6. Smält smöret till glasyren och blanda ner alla andra ingredienser till glasyren. Låt kakan svalna och bred på glasyren, strö på strössel eller kokos.
Blir en halv långpanna - så gör dubbel sats så fyller du en hel: Det behövs när alla väl börjat äta av dem!
Ser sjukt gott ut! Måste testa... men är receptet verkligen för bara en halv långpanna? :/
svar: haha jaa :D
Ååååh, goodie :) Det är sånna kärleksmums som jag med bakade förra veckan. Jag krängde upp halva själv :D
Vilken härlig blogg, kul med mat och godisbilder och tips tycker jag! :)
Nää, jag lät nog mina stå inne för länge för dom blev så normalt luftiga. Jag vill liksom ha kompakta och lite degiga haha. Får bättra mig nästa gång :)
Huset jag bygger på är en del av ett slott som finns i min stad. Det är ett växthus, men än så länge har jag inte orkat göra något tak haha.
Ser otroligt gott ut!!! Jag måste erkligen testa:p blir suktad!
mums:) älskar din design
Haha, då ska jag absolut ha i mer smör och inte ha dom inne så värst länge. Då blir dom nog perfekta :) Fast jag har en hel låda med "halv-perfekta" som jag först måste käka upp haha.
Tack tack, jaaa, vi ska göra ett projektarbete på typ 100 timmar, så det får ju ta lite tid :)
vad gott det ser ut
Ser verkligen jättegott ut! :)